BMW ix – Almindelige problemer & fejl

BMW ix - Almindelige problemer & fejl

BMW IX er den seneste tilføjelse til den voksende serie af BMW EV’er. Denne bil er mere effektiv med en bedre rækkevidde end BMW I3. Den er også mere pålidelig med bedre ydeevne. Den kommer dog også med flere problemer, som interesserede købere bør notere sig. Men hvad er de almindelige problemer med BMW ix?

De almindelige problemer med den elektriske SUV BMW IX er Connect Drive-problemer, defekt airbagfejlindikatorlys, komplikationer i styretøjet og langsom opladning. De fleste af disse problemer er nemme at løse og kan undgås.

Da BMW IX har været på markedet i et par år, er der kun registreret få problemer. Men efterhånden som bilen fortsætter med at sætte flere kilometer på, kan der blive registreret flere problemer i fremtiden. Derfor kan listen over BMW IX-problemer vokse med tiden.

Hvad er de almindelige problemer med BMW IX?

Defekt airbagfejlindikatorlys

Indtil videre har BMW gjort et godt stykke arbejde med at skabe pålidelige elbiler. BMW IX har dog indtil videre haft én tilbagekaldelse, som skyldtes en indikatorlampe for airbagfejl, som ikke advarer føreren om et problem og øger risikoen for personskade i tilfælde af en ulykke.

BMW udstedte en tilbagekaldelse, fordi de opdagede, at indikatorlampen for airbagfejl og displaymeddelelsen måske ikke lyser, når der er et problem med airbagkontrollen på grund af upræcis software.

For at løse dette problem skal BMW-forhandlerne omprogrammere softwaren til airbagstyringsenheden. Dette gøres gratis, da der er tale om en fabrikationsfejl.

Connect Drive problemer

Et andet almindeligt problem, som BMW IX-brugere har rapporteret om, er problemer med IX connect-drev. Dette problem opstår normalt, efter at bilen er blevet serviceret, og softwaren er blevet opgraderet. Nogle brugere har rapporteret, at “State of Charge”-info og “Vehicle Finder” holdt op med at opdatere i appen. Som følge heraf kunne de ikke kontrollere deres bils opladningsstatus derhjemme.

  Hvad er BMW M Sport-pakken?

I andre tilfælde rapporterede brugerne, at deres lyd stoppede. For at løse dette problem skal du indstille privatlivet til ikke at dele data, og derefter genstarte ad indstilling af deling af data for at løse problemet. Det løser ikke noget at slette appen og geninstallere den. Desuden kan det tage flere dage eller uger efter udførelsen af dette trick, før bilen igen bliver normal.

Styringskomplikationer

Mens styringskomplikationerne var udbredte i BMW i3, oplever BMW ix stadig dette problem i et vist omfang. Først og fremmest har BMW skabt et ulige formet styretøj, som nogle personer måske ikke bryder sig om. Det sekskantede styretøj er ret udfordrende at bruge, hvis man er vant til det traditionelle rat.

Desuden bliver styretøjet hårdt, når bilen kommer til at stå stille, hvilket gør det udfordrende at manøvrere bilen. Nogle af de problemer, der får rattet i BMW IX til at blive hårdt ved hvile, er lavt niveau af styrevæske og lavt tryk i fordækkene.

Så før du kører din BMW EV, skal du sikre dig, at den har nok lavt styretøj, og at dækkene har nok tryk.

Langsom opladning

Et almindeligt problem, som BMW elbiler normalt har, er langsom opladning. Ja, elektriske BMW’er oplader langsommere sammenlignet med Tesla. For eksempel tager Tesla Model X omkring 6 til 9 timer at oplade fuldt ud derhjemme, mens BMW IX tager omkring 11 timer. Det er en forskel på ca. 5 timer.

BMW har dog forbedret sig meget, da BMW IX tager mindre tid end BMW i3. BMW i3 tager ca. 20 timer at oplade fuldt ud derhjemme. På trods af at BMW har en langsommere opladningstid end Tesla, slår BMW de fleste af sine konkurrenter.

  Almindelige problemer med Audi A6

Derudover kan BMW IX have langsom opladning på grund af en dårlig oplader. Hvis du har mistanke om, at opladeren har et problem, skal du prøve at bruge en offentlig oplader for at løse problemet. Og hvis du vil oplade hurtigere, kan du bruge et 150 kW hurtigopladningspunkt med mulighed for at lade fra 10 % til 80 % på kun 34 minutter.

FAQ

Er BMW IX pålidelig?

Ja, BMW IX er pålidelig, da den registrerer færre problemer end de fleste af sine konkurrenter. Desuden har BMW IX fået fem stjerner af EURO NCAP i forbindelse med kollisionstest. Dette viser, at den ikke kun er pålidelig, men også sikker at køre.

Er det dyrt at vedligeholde BMW IX?

Nej, det er ganske billigere at vedligeholde BMW IX sammenlignet med dens ICE-modstykke. Ikke desto mindre vil du, hvis du sammenligner omkostningerne til vedligeholdelse af BMW IX med dens EV-konkurrence, opdage, at den er en smule dyrere på grund af omkostningerne til reservedele og service. Samlet set registrerer den færre problemer, hvilket er et plus.

Hvor længe vil BMW IX holde?

De fleste BMW EV’er holder så længe, som deres batterier kan holde. BMW anslår, at batteriet i BMW IX kan holde i 100.000 miles. Når bilen har nået 100.000 miles, vil den miste sin rækkevidde, men den vil stadig fungere. Hvis du vil have din bil til at fortsætte med at køre effektivt, skal du udskifte batteriet. Når det er sagt, kan elbiler køre længere end ICE-biler, så længe batteriet er i orden.

  BMW E36 - Almindelige problemer & fejl

Er det dyrt at udskifte batteriet i BMW IX?

Ja, det er ret dyrt at udskifte BMW IX-batteriet. På nuværende tidspunkt har BMW endnu ikke afsløret, hvor meget det vil koste at udskifte BMW IX BMW’en, men det koster omkring 16.000 dollars at udskifte batteriet i BMW I3’eren. Derfor kan de samlede omkostninger ved udskiftning af batteriet i BMW IX være dyrere.

Hvilken bil er mere pålidelig – BMW IX eller I3?

Selv om BMW IX stadig er ny på markedet, har den vist sig at være lidt mere pålidelig end BMW i3. Desuden er den lidt mere avanceret end BMW i3. Indtil videre har IX kun haft én tilbagekaldelse, mens BMW I3 har haft flere tilbagekaldelser, hvoraf den vigtigste er et problem med udluftningsledningen i brændstoftanken.

Konklusion

Generelt set er BMW IX en af de mest pålidelige EV’er på markedet. Den registrerer færre problemer, og den er billigere at vedligeholde end nogle af sine konkurrenter. Men da denne bil stadig er ny på markedet, kan der snige sig nogle yderligere problemer ind, men den har klaret sig godt indtil videre.

BMW iX anmeldelse – Det er den, chef

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z