BMW M3 – Almindelige problemer & fejl

BMW M3 - Almindelige problemer & fejl

BMW M3 er en af de bedste M-biler, der nogensinde er bygget. Derudover er den stilfuld, kraftfuld og luksuriøs. Ikke desto mindre kommer denne bil med flere problemer, der kan forstyrre dens problemfri drift. Men hvad er nogle af de almindelige BMW M3-problemer?

Nogle af de almindelige problemer, som BMW M3-brugere bør være klar til at håndtere, er en defekt gearkasse, støjende motor, olielækage, fejl i brændstofpumpen, fejl i tomgangskontrolventilen, fejl i gashåndtaget, motorfejl og en defekt køler.

Hvad er de almindelige problemer med BMW M3?

Støjende motor

BMW M3 kommer med masser af motorproblemer. Et af disse problemer er at lave motorstøj. Nogle brugere har rapporteret, at de hørte en høj, metallisk ping-pong-lignende lyd fra motoren. Bortset fra det, reduceres motorydelsen betydeligt.

Dette problem er almindeligt i 2012 BMW M3. For at løse problemet skal motoren udskiftes, og det vil koste mere end 3.000 dollars.

Defekt transmission

Det kan være meget dyrt at reparere en dårlig transmission. Oven i købet er det meget besværligt at reparere det. Selv om de fleste BMW M3’er har problemer med transmissionen, er dette problem almindeligt i BMW M3 2005. Efter at have kørt bilen i flere kilometer, kan transmissionen gå i neutral. Hvis dette sker, vil du se bilens gearindikator gå i neutral.

Motorfejl

BMW M3’er oplever også motorproblemer. Nogle af de almindelige motorproblemer er motorstop og tab af elektrisk strøm. De fleste af BMW M3’s motorproblemer begynder at udvikle sig efter 70.000 miles. Ikke desto mindre er motorproblemer almindelige i 2008 BMW M3-motoren.

I 2019 måtte BMW tilbagekalde 16.641 køretøjer på grund af dette problem. Så før du køber en 2008 BMW M3, skal du sikre dig, at dette problem er blevet løst.

  BMW 225xe - Almindelige problemer & fejl

Defekt køler

Dette er et almindeligt problem på tværs af alle BMW M3-modeller. Dette problem dukker op, når bilen tilbagelægger over 110.000 miles. Ud over at køleren bliver defekt, bliver bilens koblings- og kølesystem også problematisk. Den gode nyhed er, at de fleste af disse dele kan repareres ved at udskifte dem.

Fejl i tomgangskontrolventilen

Efter at have kørt flere kilometer kan din bils tomgangskontrolventil svigte. Nogle af tegnene på en defekt ICV er, at bilen kører i hård tomgang eller har et uregelmæssigt omdrejningstal ved tomgang. Desuden kan bilen gå i limp mode, og kontrollampen for motoren vil lyse på dit instrumentbræt.

Tænding/ tændrørsskaft fejl

Ligesom ICV’en bliver tændings- og tændrør også slidt, når du kører flere kilometer. Desuden har de lignende tegn som en dårlig tænding eller et dårligt tændrør. De forårsager f.eks. en uregelmæssig fejltænding i koldt vejr og er langsomme til at starte. Du kan løse dette problem ved at udskifte de dårlige tændingsspoler eller tændrør.

Olielækage

Olielækage er almindeligt forekommende i alle BMW-modeller. Så BMW M3 er ikke en undtagelse. Når din BMW M3 når over 30.000 miles, bør du inspicere ventildækslet, før det begynder at lække olie. En af de hårdest ramte BMW M3-modeller er E92-modellen med S65 V8-motor.

Nogle af tegnene på olielækage er pletter på indkørslen, olieophobning og lavt olieniveau. Udskift det dårlige ventildæksel.

Fejl på gashåndtag aktuatorer

Et andet almindeligt problem, som BMW M3’er oplever, er svigt i gashåndtagsaktuatorer. Hvis du bemærker, at din bil går i limp mode, eller at kontrollampen med koder for gashåndtagsaktuatorer tændes, er det et tegn på en dårlig gashåndtagsaktuator. Dette er en nem og billig løsning.

  Hvordan fungerer en BMW plug-in hybrid?

Brændstofpumpe fejl

Dette problem er almindeligt i BMW M3’er fra 2006. Brændstofpumpen kan fejle og forhindre brændstof i at nå motoren eller gøre brændstofmængden under. Hvis du har en defekt brændstofpumpe, skal du udskifte den.

FAQ

Er BMW M3 pålidelig?

Nej, BMW M3 er ikke pålidelig. Desuden giver de fleste pålidelighedsvurderingsbureauer BMW M3 en score under gennemsnittet. Det betyder, at du vil bruge mere tid i garagen end de fleste af dens konkurrenter. Dertil kommer, at prisen på reservedele er høj, hvilket øger de samlede vedligeholdelsesomkostninger.

Efter hvor mange kilometer begynder BMW M3 at få problemer?

Hvis bilen er korrekt vedligeholdt, vil den holde over 150.000 miles uden at have større problemer. Du skal dog forvente, at din BMW M3 får mindre problemer, når den når over 80.000 miles. Nogle af de almindelige problemer, som du vil opleve tidligt, er pakningslækage, problemer med gearkassen og fejl i elektronikken.

Hvad er det mindst pålidelige BMW M3-modelår?

Det mindst pålidelige BMW M3-modelår er 2008 BMW M3. Denne bil kommer med masser af problemer, som interesserede købere eller brugere bør være opmærksomme på. Den er tæt fulgt af BMW M3-modelårene 2003 og 2002.

2008 BMW M3 har måske nok flest problemer, men BMW E36 M3 er den generation, der har flest problemer. Den omfatter BMW M3-modelårene bygget mellem 1992 og 1999. Den er efterfulgt af 46-generationen, som har biler bygget mellem 2000 og 2006.

Er det dyrt at vedligeholde en BMW M3?

Ja, det er dyrt at vedligeholde en BMW M3. Det skyldes, at den kommer med dyre dele, og at den går i stykker flere gange end gennemsnittet. For eksempel er de gennemsnitlige vedligeholdelsesomkostninger for BMW M3 ca. 1.161 USD, mens de gennemsnitlige vedligeholdelsesomkostninger for de fleste luksus-mellemklasse-sedaner er ca. 652 USD.

  BMW Z4 VS Audi TT - hvilken er bedst?

Hvad er det mest almindelige problem med BMW M3?

Selv om BMW M3 kommer med masser af problemer, er nogle mere almindelige end andre. Det mest almindelige problem med BMW M3 er olielækage. Dette problem kan findes i næsten alle BMW M3-modelår. Desuden er det også det mest almindelige BMW-problem.

Resumé

Hvis du planlægger at købe en BMW M3, er det afgørende at kende nogle af de problemer, som du vil møde under ejerskabet. Nu, hvor du kender de almindelige problemer med BMW M3, er det vigtigt at passe godt på din bil. Med den rette pleje og vedligeholdelse vil du ikke stå over for de fleste af de ovennævnte problemer. Det er også afgørende at udøve gode kørevaner.

På trods af at BMW M3 har flere problemer, er BMW M3 en dejlig performancebil med førsteklasses funktioner. Den er også nem at vedligeholde og holder længere.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z