Bedste årgang for Audi Q3

Audi Q3

Audi Q3 er en virkelig populær kompakt luksus-SUV/crossover til dem, der ønsker en bil med et højere tyngdepunkt, men som ikke er villige til at betale mange penge for Q5 eller endda Q7. Q3 er en af de mindste Audi SUV’er, og den er lavet på det chassis, der deles mellem mange VAG-produkter, herunder Audi A3 hatchback.

Q3 blev først introduceret til modelåret 2011, og den er blevet bedre lige siden. Den rivaliserer med Mercedes Benz GLA og BMW X1, hvilket betyder, at disse tre er nogle af de mest populære tyske crossovers. Som sådan er det virkelig vigtigt at vide, hvilken Q3 du skal købe, da ikke alle Q3-modeller er lavet ens.

Den bedste Audi Q3 at købe er 2019-modellen, fordi det er en opfrisket model, hvilket betyder, at du får alt som i den nyeste Q3, bortset fra prisen. 2016 Q3’eren er også et rigtig godt køb, fordi den virker til at være en rigtig pålidelig bil generelt. Endelig er Audi Q3 fra 2012 også værd at overveje, da den er det mest prisbevidste valg i rækken.

Uanset hvilken Q3-model du vælger, skal du huske på, at de alle skal vedligeholdes, da de ellers vil fejle på et tidspunkt. Disse biler er komplekse og fyldt med masser af funktioner, der kan bruges, og som skal vedligeholdes for at holde i lang tid.

1. 2019 Audi Q3

2019 Audi Q3 er sandsynligvis det bedste Q3-modelår at købe af flere årsager. 2019-modellen koster op til 40 % mindre sammenlignet med en 2022-model, selvom det er en virkelig lignende bil generelt. 2019- og 2020-Q3’eren er stort set identiske, men 2019-modellen er stadig billigere. Det betyder, at du får en topmoderne bil til en markant nedsat pris.

  2022 Mercedes GLA vs Audi Q5

Selvfølgelig vil en 4 år gammel model sandsynligvis ikke være lige så velholdt som en 2021- eller 2022-model, men hvis du ved, hvordan du skal købe, synes en 2019-model at være dit bedste bud. Når det kommer til pålidelighed, er der virkelig ikke den store forskel på 2019-modellen og de modeller, der kom efter den.

Kundetilfredshedsgraferne viser, at Q3 er en bil, som de fleste er mere end tilfredse med. Nogle mennesker klager over, at bilen er lidt for langsom, men det skyldes mere dit motorvalg end noget andet. Alt i alt ser 2019-modellen bestemt ud til at være en bil, du bør overveje, hvis du er ude efter den bedste Q3.

2. 2016 Audi Q3

Hvis du er interesseret i at købe den tidligere generation af Q3, så er 2016-modellen dit bedste bud. Den koster langt mindre sammenlignet med den faceliftede (2019 og frem) model. Du kommer til at nyde godt af betydelige besparelser, mens du også får glæde af størstedelen af den moderne teknologi, der findes på Audis nyeste modeller. 2016-modellen ser også ud til at holde sig rigtig godt med hensyn til pålidelighed.

Ifølge en række ejere er 2016 Q3 en virkelig veloplagt bil, der oser af kvalitet, som det er tilfældet med de fleste Audi-modeller. Nogle ejere klager dog over nogle interiøraspekter som f.eks. knapperne til klimakontrollen, der ser lidt for gamle ud.

  Audi A8 pålidelighed

Udover det er 2016 Q3 en ret frisk model både indvendigt og udvendigt. Pladsen, der tilbydes, er ikke meget mindre end hos de nyeste Q3-modeller, og hvis du ikke har noget imod designet, vil du blive rigtig glad for 2016-modellen. 2016-modellen er her, fordi det måske er en af de mest pålidelige Q3-modelårgange, men den koster alligevel en del færre penge end den seneste redesignede Q3-model.

3. 2012 Audi Q3

Hvis du ønsker at spare lidt penge, men stadig vil have en bil, der ser og føles førsteklasses ud, er 2012 Q3 den rigtige model. Denne bil er nu 10 år gammel, men den er mere eller mindre den samme som 2016-modellen. Selvfølgelig er 2016-modellen en opfrisket model, og den har forskellige dele, der er nyere, ser bedre ud og er mere premium.

Men 2012-modellen er det gode tilbud i hele Q3-serien, da den underbyder de andre Q3-modeller meget. Pålideligheden er ikke så god som med 2016-modellen, men velholdte eksemplarer er på niveau med selv de nyeste Q3-modeller.

Hvis du derfor kan finde en velholdt 2012-model med ikke alt for mange kilometer på uret, bør du helt klart overveje den, da den giver en ægte Audi-oplevelse til en rabat.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe Audi Q3?

Hvis du er interesseret i en kompakt crossover/SUV, og du ønsker, at den skal føles førsteklasses og komfortabel, bør Audi Q3 helt sikkert være på din radar. De allerførste Q3-modeller ser lidt underlige ud, men 2019-modellerne og modellerne efter faceliftet ser efter min mening meget bedre ud.

  Bedste luftfiltre til B7 Audi

Uanset hvad, er kompakte premium crossovers hele hypen lige nu, hvilket betyder, at disse befinder sig i et af de mest populære markedssegmenter i dag. Hvis du kan lide denne type biler, bør du derfor helt klart overveje at købe Q3, da det er en rigtig god bil.

Hvilken Audi Q3-model er den bedste?

Hvis du er ude efter en Q3 med dieselmotor, er 2.0L TDI med omkring 150 hk dit bedste bud, da det er rigeligt til Q3-størrelsen. Den 4-cylindrede 1,5L TFSI 4-cylinder med omkring samme antal hestekræfter er det mest populære benzinvalg til Q3, fordi den er sofistikeret, relativt effektiv og kraftig nok.

Sørg også for at vælge Audis Quattro AWD-system, da det er en nødvendighed for alle Audi-biler med et højere tyngdepunkt. Endelig, hvis du vil have mest sjov i en Q3, bør du tjekke Audi RS Q3 ud, fordi den bil er virkelig sjov at køre.

Er Audi Q3 bedre end Audi Q2?

Audi Q2 er Audi’s SUV på begynderniveau, som ligger under Q3. Q2 er mindre, billigere og er ikke så veludstyret som Q3. Som sådan er Q3 den bedre bil samlet set, fordi den tilbyder mere af det hele.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z