Alt om 2023 Mercedes-AMG SL63

2023 Mercedes-AMG SL63

Mercedes SL-klassen er en af de ældste Mercedes-modeller, der går helt tilbage til midten af 1950’erne med 190 SL, som var den allerførste SL-model, der blev lanceret. Siden da har Mercedes haft travlt med at lave den ene SL-model efter den anden indtil 2016, hvor de indstillede SL’en på grund af manglende efterspørgsel på markedet. Mercedes bragte dog SL tilbage som den eneste AMG-model til modelåret 2023.

Det betyder, at den nye SL er det eneste AMG-produkt, der omfavner ydeevne, smidighed og spænding. SL 63 AMG er den øverste ende af fødekæden, hvilket betyder masser af kraft, masser af drejningsmoment og masser af penge. I denne artikel vil vi fortælle dig alt om 2023 Mercedes-AMG SL63, og hvorfor du bør overveje en sådan som dit næste køb.

SL63 fås kun som soft-top cabriolet, hvilket er allerførste gang Mercedes har gjort det. Det gjorde de for at spare vægt og for at tilskynde SL-købere til at køre bilen med taget nede. SL63 får den velkendte 4.0L BiTurbo V8 med masser af kraft og et Mercedes 4MATIC AWD-system til optimal kraftoverførsel.

Designmæssigt ser SL63 virkelig attraktiv og eksotisk ud. Den er på ingen måde billig, men det kan man forvente af en bil, der byder på så meget kraft som SL63. Det er en strengt to-sædet bil, hvilket betyder, at det ikke er den bedste familiebil derude.

2023 Mercedes-AMG SL63 – Drivlinjen

Mercedes SL63 kommer med en velkendt 4,0L BiTurbo V8, der yder 577 hk og 590 lb-ft drejningsmoment. Denne motor er i stand til at skubbe SL63 fra 0mph til 60mph på kun 3,5 sekunder, mens topfarten er begrænset til 155mph. Denne motor er koblet til en 9-trins Mercedes-momentomformergearkasse med 9 gear, der skifter gear problemfrit.

  Serviceeftersyn Mercedes-Benz SL-Class SL 63 AMG til bedste pris

EPA’s brændstofsværdier er vurderet til 16MPG kombineret, 14MPG i byen og 21MPG på motorvejen. SL63 AMG er nu udstyret med Mercedes’ eget 4MATIC AWD-system, hvilket er en nyhed for SL-klassen generelt. Alt i alt er SL63 AMG en bil, der tilbyder en motor, som alle AMG-fans kender og elsker.

Heldigvis gik Mercedes ikke gennem downsizing-vejen med den nye SL, som de gjorde med den nye C63, der bogstaveligt talt tilbyder halvdelen af denne motor. Som sådan er drivlinjen i SL63 et af dens største festtricks, da den tilbyder en masse kraft, og den lyder fantastisk.

2023 Mercedes-AMG SL63 – Design og kørsel

Hvad angår design, er den nye SL inspireret af den eksisterende Mercedes-serie, da dens forlygter ligner dem på den nye A-klasse og den nye CLS-Klasse. SL63 er dog en Roadster, hvilket betyder, at den kommer med en enorm fronthjelm, som det var tilfældet med AMG GT Roadster. Interiøret er uovertruffent, da den nye SL får den allernyeste Mercedes-teknologi.

Det betyder en stor midterskærm med et utroligt avanceret virtuelt cockpit kombineret med materialer af høj kvalitet, AMG-sæder og en fantastisk ambient belysning. Køreoplevelsen er afstemt efter ydeevne, hvilket slet ikke er nogen overraskelse, men S63 bevarer stadig kvaliteter, som du forventer af en overlegen Grand Tourer-bil.

Det betyder, at SL63 får en ret stiv affjedring, men dens dæmpning er afstemt til ikke at knække ryggen på dig. Som sådan kan du ændre, hvordan SL63 føles at køre ved hjælp af den velkendte Mercedes-teknologi til valg af køretilstand, der nu er lige så avanceret som nogensinde før med mulighed for at ændre mange parametre og indstille SL’en præcis, som du ønsker det.

  Hvilke Mercedes har skudsikre ruder?

2023 Mercedes-AMG SL63 – Pålidelighed og almindelige problemer

2023 SL63 er stadig alt for frisk til, at vi kan vurdere ordentligt, hvor pålidelig den er, hvilket betyder, at vi bliver nødt til at vente et par år, før vi kan komme til en fuldstændig konklusion. Der er dog nogle problemer, der er kendt for at plage 4.0L BiTurbo-motoren, som findes i den nye SL63.

Det drejer sig bl.a. om problemer med injektorerne og muligvis problemer med turboladeren. Uanset hvad er 4,0L V8-motoren i stand til at stå tidens prøve uden problemer, hvis du passer ordentligt på den.

2023 Mercedes-AMG SL63 – Værdi og praktisk anvendelighed

Startprisen for den nye SL63 AMG er vurderet til omkring 180.000 dollars, hvilket er en hel del penge og er en del mere end den tidligere SL. Det er dog forventeligt, fordi den nye SL er en komplet pakke. Den får den nyeste teknologi, som Mercedes har at tilbyde, ud over de bedste luksusfunktioner og den bedste motor.

Praktiskheden er så ringe som den kan blive, for SL får kun to sæder og et relativt stort bagagerum. Det er ikke en bil, der er lavet til familier, det er en bil, du tager med ud i weekenden for at føle dig godt tilpas.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe 2023 Mercedes SL63 AMG?

Hvis du kan lide hurtige 2-sæders biler, er der virkelig ikke mange biler derude, der kan konkurrere med den nye SL63, da dette AMG-produkt har til formål at tilfredsstille dem, der ønsker at købe en fantastisk cruiserbil og en fantastisk sportsvogn. Med en så fantastisk motor vil SL63 aldrig føles kedelig, og mange vil vælge den frem for Porsche 911.

  Hvorfor bruges Mercedes som taxaer?

Men hvis praktisk anvendelighed er en stor ting for dig, og hvis du ikke kan leve med en 2-sæders bil, er SL63 en svær forbigået bil.

Hvorfor fås den nye Mercedes SL63 kun som soft top?

Mercedes SL var tidligere kendt for sin hard-top cabriolet-top, da det var det bedre valg. Nu tilbyder Mercedes kun SL med en soft top for at spare vægt og tilskynde folk til at køre med taget nedad.

Mercedes siger også, at den nye softtop er lige så støjsvag som hardtop, men ikke er lige så kompleks eller tung som hardtop.

Er den nye Mercedes SL63 bedre end Porsche 911?

Porsche 911 har altid været (efter min mening) meget bedre end alle SL-modeller, der nogensinde er udkommet. Men med den nyeste SL63 er disse to virkelig hals og hals. 911’eren er den mere dynamiske bil og føles meget mere plantet, mest fordi det er en RWD-bil og er meget lettere.

Jeg gætter på, at din købsbeslutning vil være baseret på mærkeloyalitet, og hvor meget du ønsker at eje en 4,0L BiTurbo AMG-motor.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z