Porsche 718 Cayman T – Almindelige problemer & fejl

Porsche 718 Cayman T - Almindelige problemer & fejl

Porsche 718 Cayman T er en mere førerorienteret version af den almindelige 718 Cayman. Selv om drivlinjen forbliver den samme, er T lavere til jorden, har mere fokuserede komponenter, og den får også visse funktioner, som kun fås på 6-cylindrede 718 Cayman-modeller. Det betyder, at 718 Cayman T er 718 Cayman T på indgangsniveau for purister.

Porsche gør også dette med deres 911-linje med stort set samme idé. T-modellen er lidt lavere, lettere, får særlige muligheder og er mere skræddersyet til dem, der elsker Porsche-mærket som helhed. Alt dette betyder, at disse T-modeller ikke burde være så meget anderledes end de modeller, de er baseret på, og det ser ud til at være tilfældet her.

Cayman T lider af motorrelaterede problemer, problemer med transmissionen, problemer med klimaanlægget, problemer med airbaggen og problemer med brændstofsystemet. Det er værd at nævne, at ældre 718-modeller er betydeligt værre og er mere tilbøjelige til at få disse og mange andre problemer.

Alt i alt er 718 Cayman T en anstændigt pålidelig bil, ligesom det er tilfældet med den almindelige 718 Cayman. Den er måske en smule dyrere end mange andre biler i dette segment, men de fleste er villige til at betale for det, fordi Cayman er en utrolig sjov bil at køre.

Porsche 718 Cayman T – Motorproblemer

718 Cayman T bruger den flade 4-cylindrede motor på entry-level med 300 hk, hvilket ikke ligefrem er noget, som de fleste Porsche-entusiaster ønsker. Det er den flade 6-cylindrede motor, der findes i modellerne i den højere ende, der får al rosen af en grund. Når det gælder pålidelighed, kan disse 4-cylindrede Boxster-motorer dog nogle gange have problemer med tændrørene og tændspolerne.

  Nye dæk & hjulskifte 2020 porsche 911 pris

Olielækager er sjældne, men nogle ejere antyder, at de kan forekomme på biler med endnu lavere kilometertal. Disse kan være ledsaget af motorfejl, ujævn tomgang, og bilen kan endda gå i stå. Alt i alt er disse motorproblemer ikke almindelige nok, især ikke på nyere 718-modeller.

Porsche 718 Cayman T – Problemer med gearkassen

718 Cayman T lider også nogle gange af transmissionsrelaterede problemer. 718 Cayman T fås med enten en manuel gearkasse eller en PDK dobbeltkoblingsgearkasse, og begge disse kan nogle gange give problemer. Problemer med manuelle gearkasser skyldes typisk ufaglært kørsel, så sørg for at være meget opmærksom på, hvordan du kører bilen.

På den anden side er 718 Cayman T-modeller med en automatisk PDK-gearkasse med dobbeltkobling kendt for at være urolige ved lavere hastigheder. Nogle få ejere har endda rapporteret, at PDK’en helt svigter og ikke vil lade dig sætte D- eller bakgear ind. Problemer som disse er ikke så almindelige med nyere 718-modeller, herunder 718 T.

Porsche 718 Cayman T – A/C-problemer

A/C-systemet kan ofte være et problem i mange Porsche-modeller, men det ser ud til, at 718-rækken er den, der lider mest under A/C-relaterede problemer. Til at begynde med er A/C-kondensatoren kendt for at fejle nogle gange og blive ekstremt raslende og støjende. Det kan betyde, at A/C-systemet bliver ude af stand til at køle eller opvarme interiøret i 718’eren ordentligt.

Endelig kan kondensatorledningerne også blive slidt for tidligt og gøre hele A/C-systemet ubrugeligt. Uanset hvad, skal du, hvis du er interesseret i at købe en 718 Cayman, sørge for altid at inspicere A/C-systemet for tegn på problemer, da disse kan koste en hel del penge at reparere.

  BMW X2 Problemer & Fejl

Porsche 718 Cayman T – Airbagproblemer

Airbagproblemer er noget, som mange bilproducenter kæmper med at få styr på, da der simpelthen ikke er plads til fejl, når det kommer til airbags. 718-serien blev tilbagekaldt af Porsche to gange på grund af airbagrelaterede problemer. Den første tilbagekaldelse fandt sted tilbage i 2016, og den anden tilbagekaldelse skete tilbage i 2018.

718 Cayman-modeller, der er fremstillet efter disse to tilbagekaldelser, synes at have fuldt fungerende airbags, der ikke viser tegn på problemer. Det er altafgørende at kontrollere, om den 718 Cayman T, du kigger på, har fået løst disse problemer.

Porsche 718 Cayman T – Problemer med brændstofsystemet

Vi har allerede nævnt, at 718 Cayman var en del af to forskellige tilbagekaldelser i forbindelse med airbagproblemer, men mange 718-modeller fremstillet mellem 2019 og 2020 var også en del af en tilbagekaldelse på grund af problemer med brændstofledningerne.

Disse problemer er endnu mere alvorlige end dem, der er nævnt i det foregående afsnit, da de nemt kan resultere i en motorbrand, som kan totalskadere bilen med det samme. Sørg derfor for at kontrollere, om den bil, du kigger på, var omfattet af denne tilbagekaldelse.

FAQ-afsnit

Er Porsche 718 Cayman T bedre end den almindelige Cayman?

Porsche 718 Cayman T er blot en lidt mere førerorienteret version af den almindelige Cayman. Det betyder, at T-modellen er lavet til dem, der ikke ønsker indgangsversionen af 718’eren, men som ønsker noget med en smule mere substans. T-modellen har den samme effekt som den almindelige 718, men den kører anderledes.

  Audi S3 - Almindelige problemer & fejl

Hvis du er en person, der værdsætter Porsche som mærke, og du betragter dig selv som Porsche-entusiast, vil du sandsynligvis sætte pris på 718 Cayman T. Hvis du ikke er Porsche-nørd, er du bedre tjent med at tage den almindelige 718 Cayman.

Hvor meget koster Porsche 718 Cayman T?

Porsche 718 Cayman T starter ved lidt under 67.000 dollars, hvilket er ca. 6.000 dollars mere end den almindelige 718 Cayman. Vi har allerede nævnt, at de to er næsten identiske, og at kun Porsche-entusiaster kan se forskel.

Du kan tænke på Cayman T som en almindelig Cayman, men med ekstra muligheder, der for det meste er skræddersyet til behagelig kørsel.

Hvor længe kan en Porsche 718 Cayman T holde?

Ifølge mange onlinekilder skulle 718 Cayman T kunne holde omkring 100.000 miles uden at have brug for større eftersyn. Der er dog ingen grunde til, at Cayman T ikke skulle kunne holde til meget mere end det.
Gennemsnitlige Porsche sportsvognsejere passer ret godt på deres biler, hvilket normalt betyder, at disse biler er i stand til at holde langt længere end de fleste biler.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z