Overraskende fakta om Fiat Tipo

Er Fiat Tipo en god bil?

Fiat Tipo er en kompaktbil, der blev produceret mellem 1988 og 1995. Denne bil blev produceret for at konkurrere med Volkswagen Gol, som er en af de bedste biler i sin tid. Men hvad er nogle af de mest overraskende fakta om Fiat Tipo?

Nogle af de vigtigste overraskende fakta om Fiat Tipo er, at Fiat Tipo blev fremstillet udelukkende af galvaniserede karrosseripaneler. Desuden præsterede Fiat Tipo 2.0 dvs. 16V Sedicivalvole-motoren bedre end den daværende Volkswagen Golf GTI fra den tid. Fiat Tipo blev desuden fremstillet udelukkende af galvaniserede karrosseripaneler af hensyn til holdbarheden og for at undgå rust.

Hvilke problemer har Fiat Tipo?

Hvad er de overraskende fakta om Fiat Tipo?

Fiat Tipo blev fremstillet udelukkende af galvaniserede karrosseripaneler

Fiat Tipo er blandt de få Fiat-modeller, der blev fremstillet udelukkende af galvaniserede karrosseripaneler. Fiat gjorde dette for at sikre, at denne bil var holdbar og kunne modstå rust. Udover at være fremstillet af galvaniserede karrosseripaneler var denne bil også baseret på en ny Fiat-platform. Denne platform blev senere brugt på Lancia- og Alfa Romeo-modellerne.

Fiat Tipo blev kåret som årets europæiske bil i 1989

På trods af sit kompakte design overstrålede Fiat Tipo mange rivaler og blev årets europæiske bil i 1989. Ud over at modtage denne pris blev Fiat Tipo også kåret som Årets Bil i Irland i 1989 af Semperit Irish Car of the Year i Irland. Dette viser, at Fiat Tipo var en af de bedste biler i sin generation.

Fiat Tipo var den bedst sælgende bil i Brasilien i 1989

I 1989 konkurrerede Fiat Tipo mod nogle af de mest eftertragtede biler i verden, bl.a. Volkswagen Gol. Overraskende nok solgte Fiat denne bil bedre end Fiat og sluttede sig til Fiat Uno Mille og Fiat Palio. Dette forbløffede alle, da Volkswagen Gol har været den bedst sælgende bil i Brasilien i mere end 20 år.

  Er Fiat Strada en god bil?

Fiat Tipo erstattede Fiat Ritmo og blev efterfulgt af Fiat Bravo eller Brava.

Fiat indstillede Fiat Ritmo i 1982. Formålet med at indstille denne bil var at fremstille mere eksklusive modeller og flytte sin afhængighed af markedet i den lavere ende. Ikke desto mindre blev Fiat Ritmo også udgået i 1995 og blev erstattet af Fiat Bravo.

Bemærk, at forskellen mellem Fiat Bravo og Fiat Brava var antallet af døre. Fiat Bravo havde tre døre, mens Fiat Brava havde fem døre.

Fiat Tipo delte sin platform med yderligere ni biler

Som det er tilfældet med mange Fiat-modeller, delte Fiat Tipo sin platform med ni andre biler. Den havde en Type Two (Tipo Due)-platform. Nogle af disse biler omfatter Yugo Sana/Zastava Florida fra 1988, Lancia Dedra Sedan fra 1989 og Fiat Tempra fra 1990. Desuden deler den også platform med Alfa Romeo 155, Lancia Delta, Coupe Fiat Coupe, Alfa Romeo 145, Alfa Romeo Spider, Lancia Delta, Alfa Romeo 146 og Alfa Romeo GTV.

Fiat Tipo er blevet produceret både i Brasilien og Tyrkiet

Efter at være blevet udgået i Italien i 1995 var det ikke slut for Fiat Tipo. Denne bil blev senere produceret i Brasilien fra 1995 til 1997. Desuden blev den også produceret i Tyrkiet fra 1995 til 2000. Det er dog efter 2000, at den blev indstillet for altid.

Fiat Tipo 2.0 dvs. 16V Sedicivalvole-motor præsterede bedre end den daværende Volkswagen Golf GTI

Volkswagen Golf GTI fra slutningen af 80’erne og begyndelsen af 90’erne var en af de bedst præsterende små biler fra den tid. Mange var overraskede over, at Fiat Tipos 2.0 i.e. 16V Sedicivalvole benzinmotor præsterede bedre. Desuden har den bedre køreegenskaber og klarede sig langt bedre end de fleste af sine rivaler.

  Er Fiat Tipo en god bil?

Den 2,0 i.e. 16V Sedicivalvole benzinmotor på 1 995 cc leverede op til 146 hk @ 6 250 o/min og et drejningsmoment på 128 lb-ft @ 5 000 o/min. Den havde også en tophastighed på op til 130 mph, og den kunne accelerere fra 0 til 62 mph på kun 9,80 sekunder.

FAQ

Er Fiat Tipo en god bil?

Det afhænger af dine behov og præferencer. Det er en god bil, hvis du er på udkig efter fremragende køreegenskaber, ydeevne, effektivitet og pålidelighed. På den anden side er det ikke en god bil, hvis du ønsker komfort, luksus og rummelighed.

Hvor hurtig er Fiat Tipo?

Fit Tipo var blandt de hurtigste biler i sin generation. Den var endda hurtigere end Volkswagen Golf GTI. Den hurtigste Fiat Tipo-model var udstyret med 2.0 dvs. 16V Sedicivalvole-benzinmotoren. Denne motor gav en topfart på 130 mph, og den kunne accelerere fra 0 til 62 mph på 9,8 sekunder.

Hvad er de almindelige problemer med Fiat Tipo?

Fiat Tipo er måske nok en af de bedste små biler, der nogensinde er produceret af Fiat, men den har også flere problemer, som brugerne skal kende til. Nogle af de problemer, som denne bil står over for, omfatter bremseproblemer, fejl i dørlåsen, fejl i affjedringen, dårligt digitalt instrumentbrætdisplay, elektriske problemer og problemer med elektriske vinduer.

Er Fiat Tipo en god daglig chauffør?

Ja, Fiat Tipo er en god daglig chauffør. Det skyldes, at denne bil er kompakt. Som følge heraf er det mindre besværligt og sjovt at køre den i byen. Desuden er den meget økonomisk, hvilket betyder, at brugerne ikke behøver at bruge mange penge på brændstof. En anden ting er, at denne bil er let at håndtere, hvilket betyder, at føreren ikke vil have problemer med at køre rundt i byen eller i trafikpropper.

  Fiat Tipo - Almindelige problemer & fejl

Hvilke biler ligner Fiat Tipo?

Fiat Tipo er populær på grund af sit kasseformede design, fremragende håndtering og førsteklasses ydeevne. Denne bil har dog også mødt hård konkurrence fra sine rivaler, herunder Alfa Romeo Spider, Lancia Delta, Yugo Sana, Alfa Romeo 145, Fiat Tempra, Volkswagen Gol og Volkswagen Golf GTI.

Bemærk, at de fleste af de ovennævnte biler delte platform med Fiat Tipo. Derfor havde de flere lignende egenskaber.

Resumé

Fiat Tipo er måske en lille fin bil, men at kende et par fakta om denne italienske bil er med til at øge tilliden hos ejerne eller dem, der er interesseret i den. Ikke desto mindre er Fiat Tipo stadig en af de bedste små biler, der nogensinde er produceret af Fiat. Den er pålidelig, praktisk og unikt designet med sit kasse-design. Det er også en af de bedste Fiat-biler, der nogensinde er fremstillet.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z