Overraskende fakta om Fiat Strada

Fiat Strada

Fiat Strada har været på markedet siden 1998 til dato. Det er en af de mest pålidelige og økonomiske subkompakte pickup-trucks på markedet. Denne supermini coupé-brugsbil er både praktisk, holdbar og yder en fremragende præstation. Men hvad er nogle af de overraskende fakta om Fiat Strada?

Blandt de overraskende fakta om Fiat Strada kan nævnes, at Fiat Strada blev omdøbt i Mexico som Ram 700, at Fiat Strada ikke blev markedsført i USA og Canada, og at anden generation af Fiat Strada kun havde en benzinmotor og ikke en dieselmotor. Desuden er det vigtigt at bemærke, at den kraftigste Fiat Strada-motor er den 1,3 liters Firefly I4-benzinmotor.

Hvad er de overraskende fakta om Fiat Strada?

Fiat Strada er fremstillet i Brasilien

Selv om Fiat Strada er en model fra Fiat, er den ikke fremstillet i Italien som de fleste Fiat-modeller. Fiat Strada er derimod fremstillet i Brasilien. Denne pickup truck er fremstillet af Fiat Automoveis i Brasilien. Denne fabrik ligger i Betim, Brasilien. Den produceres også i Rosslyn, Sydafrika.

Fiat Strada markedsføres ikke i USA og Canada

Nordamerikanere er kendt for at elske pickup trucks. Det er dog meget forunderligt, at denne bil ikke markedsføres i hverken Canada eller USA. Tværtimod markedsføres den i Mexico og i hele verden. Så hvis du leder efter Fiat Strada i USA, vil du måske blive overrasket over kun at støde på nogle få modeller.

Fiat Strada erstattede Fiat 147 City og Fiorino pickup trucks

I 1998 blev Fiat Strada introduceret som lastmedlem i “178-projektet”. Denne bil blev lanceret for at erstatte Fiat 147 City og Fiorino pickup truck. Det er også vigtigt at bemærke, at Fiat City var pickup-versionen af Fiat Fiorino.

  Fiat Ducato - Almindelige problemer & fejl

I modsætning til i Brasilien, hvor Fiat Strada blev lanceret i 1998, blev denne bil lanceret i Europa i 1999.

Fiat Strada er i anden generation

På trods af at Fiat Strada har været på markedet i mere end to årtier, har den kun haft to generationer. Den første generation af Fiat Strada har eksisteret fra 1998 til 2021. Derimod er anden generation ret ny, da den har eksisteret siden 2020.

Fiat Strada blev rebadget af Ram Trucks på det mexicanske marked som Ram 700

I mange år blev Fiat Strada solgt rundt om i verden under sit rigtige navn, “Fiat Strada”. Ikke desto mindre ændrede dette sig i 2015, da Ram Trucks rebadgede denne bil til det mexicanske marked. Så i stedet for at kalde den Fiat Strada blev den omdøbt til Ram 700.

Fiat Strada af anden generation har et større Fiat-frontlogo end modellen af første generation

Hvis du ser nærmere efter, vil du bemærke, at Fiat Strada-modellen af første generation afviger på mange måder fra Fiat-modellen af anden generation. En af de vigtigste forskelle mellem de to generationer er logoet. Den nyeste model kommer med et stort sølvfarvet Fiat-logo foran, som erstatter det lille italienske flag, der er placeret i gitteret og LED-lysklyngerne på første generations model.

Fiat-modellerne af første og anden generation er baseret på forskellige platforme

Som de fleste biler på markedet har hver Fiat Strada-generation sin platform. Første generation af Fiat Strada kommer med Project 178-platformen, mens anden generation af Fiat Strada kommer med MC-P Modular-platformen.

  Fiat Tipo 1.4 95 CV problemer

Fiat Strada af anden generation leveres kun med en benzinmotor

Du vil også blive forundret over at finde ud af, at anden generation af Fiat Strada kun leveres med benzinmotorer og ikke tilbyder dieselmotorer. Denne model har to motorvarianter; den 1,3-liters Firefly-inline-4-benzinmotor og den 1,4-liters Firefly-inline-4-benzinmotor.

FAQ

Er Fiat Strada en god bil?

Det afhænger af, hvad du leder efter. Fiat Strada er en fin subkompakt pickup, da den er fremragende til at transportere personer og varer. Den er også pålidelig, økonomisk og billig at vedligeholde. På den anden side er den ikke ideel til dem, der leder efter en stor, kraftfuld, komfortabel og højtydende pickup truck med høj ydeevne.

Hvor hurtig er Fiat Strada?

Den nyeste Fiat Strada leveres kun med to motorer; 1,3-liters og 1,4-liters Firefly-motoren. Den hurtigste og mest kraftfulde motor er den 1,3-liters Firefly-inline-4-benzinmotor. Den yder også op til 109 hk @ 6250 omdrejninger pr. minut og et drejningsmoment på 99 lb-ft @ 3500 omdrejninger pr. minut. Desuden har den også en topfart på 103 mph, og den kan accelerere fra 0 til 62 mph på 12,4 sekunder.

Hvad er de almindelige problemer med Fiat Strada?

Fiat Strada er en ekstraordinær subkompakt pickup truck med masser af fantastiske funktioner. Ikke desto mindre kommer denne enhed ligesom mange biler også med flere problemer, som interesserede købere bør kende til. Nogle af disse problemer omfatter elektriske problemer, motorproblemer, styretøjsproblemer, startproblemer og ryk i motoren.

Så før du investerer i denne lille pickup truck, bør du være forberedt på at håndtere de fleste af de ovennævnte problemer.

  Fiat Pulse - Almindelige problemer & fejl

Er Fiat Strada en god daglig chauffør?

Ja, Fiat Strada er en god daglig chauffør sammenlignet med andre biler i sin klasse. Det skyldes, at den har en fremragende brændstoføkonomi. Derudover er den meget kompakt, hvilket betyder, at det vil være nemt at køre den i trafikken eller parkere den på offentlige parkeringspladser. Desuden registrerer den ikke mange problemer, og derfor går den ikke let i stykker.

Hvilke biler ligner Fiat Strada?

På trods af at Fiat Strada er en af de bedste subkompakte pickup trucks på markedet, står den over for hård konkurrence fra flere biler. Nogle af dens nærmeste konkurrenter er Honda Ridgeline, Chevrolet Colorado, Toyota Tacoma, Nissan Frontier og Ford Maverick.

Det er afgørende at bemærke, at de fleste af disse pickup trucks er lidt større og præsterer langt bedre end Fiat Strada. Desuden er de temmelig dyrere end Fiat Strada.

Konklusion

Efter at have kigget på nogle af de interessante fakta om Fiat Strada kan du med glæde eje denne bil, når du ved et par ting om den. Uanset hvad er Fiat Strada en af de bedste subcompact pickup trucks på markedet. Den er pålidelig, økonomisk, praktisk og overkommelig.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z