Kia Telluride problemer med transmissionen

Kia Telluride

Kia Telluride er en mellemstor SUV med et rummeligt og komfortabelt interiør. Den har også rigeligt med bagagerum, og den kan transportere op til otte personer. Men den har også flere problemer, herunder problemer med transmissionen. Men hvad er Kia Tellurides transmissionsproblemer?

Almindelige problemer med Kia Telluride-transmissionen er forsinkelser i gearskiftet, manglende acceleration, når man sætter i gear, forsinket indgreb og udskridning samt manglende evne til at holde det korrekte gear. Desuden har nogle brugere også registreret biler, der ryster på vejen, fløjtelyde og slibning ved acceleration.

Hvad er problemerne med Kia Telluride-transmissionen?

Manglende acceleration, når man sætter i gear

Dette problem er almindeligt i Kia Telluride modelår 2023. Flere brugere har klaget over, at bilen nægtede at accelerere, som om den havde problemer med transmissionen. I de fleste tilfælde nægter den at accelerere i 10 til 20 sekunder. Dertil kommer, at når brugerne satte i gear, hoppede bilen og lavede en høj lyd.

En Kia Telluride-ejer fra Utah havde accelerationsproblemer to gange med en bil, der kun havde kørt 300 km. Ejeren sagde, at mens han accelererede op ad bakke, faldt omdrejningstallet, og accelerationen døde. Som et resultat måtte han holde ind til siden af vejen. Senere vil bilen tænde igen og rykke fremad for at fortsætte med at accelerere.

For at løse dette problem skal du tjekke, om gearkassens oliestand er lav, om koblingen er slidt, eller om gearstangen er beskadiget. Sørg for, at en professionel mekaniker løser det underliggende problem.

Forsinket indgreb og udskridning

Dette kommer som en overraskelse, da en gearkasse, der glider mellem gearskift, er noget, der bør ske med biler, der har kørt mindst 150.000 km. Ifølge NHTSA er der kommet flere klager, der antyder, at transmissionen i Kia Telluride angiveligt glider ud af drevet og ind i neutral af sig selv.

  Kia Ceed - Almindelige problemer & fejl

Bortset fra at gearkassen glider, har nogle ejere klaget over, at motorens omdrejningstal øjeblikkeligt steg uden nogen form for kraftoverførsel. Men efter at have slukket og startet bilen, fortsatte den med at køre normalt. Desuden har nogle brugere rapporteret, at transmissionen har en tendens til at forsinke indkoblingen af nogle gear.

Hvis du oplever forsinket indkobling eller at transmissionen glider, bør du få efterset momentomformeren og skiftemagneten. Hvis nogle af delene er beskadigede, skal de udskiftes så hurtigt som muligt for at løse problemet.

Manglende evne til at holde det korrekte gear

Et andet almindeligt problem med Kia Telluride-transmissionen er manglende evne til at opretholde det korrekte gear. Dette problem er normalt forårsaget af gearproblemer. Det kan være en dårlig momentomformer, tilstoppet gearfilter, brændt koblingsskive eller overophedning af transmissionen. Derudover bør du tjekke transmissionsolien.

At løse det underliggende problem vil hjælpe dig med at løse dette problem. Derfor bør du tage din bil til en professionel mekaniker for inspektion og reparation eller udskiftning af de berørte dele.

Bilen ryster på vejen

Flere Kia Telluride-brugere har også klaget over, at bilen ryster under kørslen. Der er forskellige grunde til, at din bil kan ryste under kørslen, men transmissionen kan også få bilen til at ryste. Hvis du f.eks. mangler transmissionsvæske, kan din bil begynde at ryste under kørslen.

Dette problem kan løses ved at fylde transmissionsolie på. Det er vigtigt altid at kontrollere niveauet og tilstanden af transmissionsvæsken, da det er en kilde til mange problemer med transmissionen.

  Jeep Patriot - Almindelige problemer & fejl

Slibning ved acceleration

Forskellige problemer kan få din bil til at kværne, når du accelererer. Nogle af dem omfatter et dårligt hjulleje, en slidt motor, et problem med dit differentiale eller endda et beskadiget CV-led. Men en dårlig gearkasse kan også være årsagen.

Ligesom bilen ryster, når den accelererer, kan lav transmissionsvæske også få bilen til at knirke, når den accelererer. Så sørg for at fylde den rigtige transmissionsvæske på bilen for at løse dette problem.

Fløjtende lyde

Fløjtelyde fra transmissionen kan skyldes lavt væskeniveau. Så hvis du bemærker, at din bil laver fløjtelyde fra transmissionen, bør du få den efterset. Udover at sikre, at transmissionsniveauet er op til det anbefalede niveau, bør du også sikre, at det udskiftes, når det bliver snavset.

FAQ

Er Kia Telluride værd at købe?

Ja, det er værd at købe Kia Telluride. Det skyldes, at denne bil er rummelig, effektiv, praktisk og billig at vedligeholde. Desuden kører den godt og har færre problemer end de fleste af sine konkurrenter. Men hvis du er på udkig efter en luksuriøs, avanceret, højtydende og kraftfuld mellemstor SUV, så er dette ikke SUV’en for dig.

Hvilke typer gearkasser leveres Kia Telluride med?

Kia Telluride er udstyret med en 8-trins A8LF1 automatgearkasse. Med denne gearkasse bliver accelerationen bedre, hvilket giver en mere støjsvag kørsel, og motoren arbejder på sit mest optimale effektniveau. Og da den har flere gear, hjælper den med at holde motoren i et hastighedsområde, hvor den har den bedste ydeevne med det mindste brændstofforbrug.

  Kia 2.5 turbo motorproblemer

Har Kia Telluride problemer med transmissionen?

Ja, Kia Telluride har flere problemer med transmissionen. Nogle af de mest almindelige problemer med Kia Tellurides gearkasse er, at bilen ryster, at den ikke accelererer, når man sætter den i gear, at den sliber, når man accelererer, og at den ikke kan holde det rigtige gear.

Hvilken Kia-model er udstyret med en CVT-transmission?

Kia Forte 2021 kommer med en CVT-transmission. Den har en opgraderet CVT-transmission kaldet Intelligent Variable Transmission (IVT). Denne transmission giver en mere støjsvag og jævn kørsel end den traditionelle CVT-transmission. Bemærk, at CVT normalt findes i mindre Kia-modeller.

Konklusion

Kia Telluride kan være en fin familiebil, men den har også flere problemer. Almindelige problemer med Kia Tellurides gearkasse er manglende acceleration, når man sætter i gear, rystelser i bilen, fløjtelyde, manglende evne til at holde det rigtige gear og slibning, når man accelererer.

Alt i alt er Kia Telluride stadig en af de fineste og mest vedligeholdelsesvenlige mellemstore SUV’er. Selv om denne bil har problemer med transmissionen, er de ikke så udbredte som hos nogle af konkurrenterne.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z