Er Skoda Favorit en god bil?

Skoda Favorit

Skoda Favorit var forgængeren for Skoda 120- og Skoda 130-modellerne. Det var også en af de sidste Skoda-modeller, der blev produceret inden overtagelsen af Volkswagen. Men er Skoda Favorit en god bil?

Skoda Favorit kan være god for nogle mennesker og dårlig for andre. Det er en god bil for folk, der leder efter klassiske, men brændstoføkonomiske, pålidelige og kompakte biler. Hvis du på den anden side leder efter en højtydende, sikker, hurtigere og avanceret gammel hatchback, er denne bil ikke ideel for dig.

Skoda Favorit’s historie

Skoda Favorit er en kompakt hatchback fremstillet af Skoda Auto. Denne bil har været i produktion fra 1936 til 1941 og fra 1987 til 1995. Den oprindelige Skoda Favorit eller første serie var en sedan, og den blev fremstillet fra 1936 til 1941. Den var kendt som Type 904 og Type 923. Tværtimod blev dens efterfølger eller anden generation af serien fremstillet fra 1987 til 1995. Den blev også kaldt Type 781.

I modsætning til den første generation fulgte den anden generation den europæiske tendens med at installere motoren foran. Det var også den første Skoda-bil, der havde forhjulstræk. I 1995 blev Skoda Favorit efterfulgt af Skoda Felicia, som kom med mere avancerede funktioner og bedre ydeevne.

Funktioner af Skoda Favorit

Udseende

Skoda Favorit er en flot bil efter standarden for de biler, der blev bygget i dens generation. Den er også kompakt og med et lille bagagerum. Denne bil har en akselafstand på 96,5 tommer, en længde på 150,2 tommer, en bredde på 63,8 tommer og en højde på 55-7 tommer.

Ydeevne

Ydelsesmæssigt klarer Skoda Favorit sig hverken godt eller dårligt. Desuden varierer ydelsen afhængigt af den motor, du vælger. Basismotoren, som er en 1,3-liters benzinmotor, yder op til 58 hk og 69 lb-ft drejningsmoment.

  Er Skoda Superb en god bil?

Den kraftigste motor er en 1,3-liters dieselmotor med et maksimum på 67 hk og 74 lb-ft drejningsmoment. Skoda Favorit har også en topfart på 90 mph, og den kan accelerere fra 0 til 62 mph på kun 15,5 sekunder. Bemærk, at denne bil også er udstyret med en femtrins automatgearkasse.

Komfort og lastrum

Skoda Favorit er en kompakt hatchback med en rummelig kabine. Ikke desto mindre er den bedst egnet til at transportere op til fire personer. Fem personer kan dog stadig klemme sig ind bagi, men de vil ikke være særlig komfortable. Derudover kommer denne bil med et lille bagagerum, der ikke kan bruges til at transportere mange ting.

Skoda Favorit’s bagagerum tilbyder i alt 8,9 kubikfod plads, hvilket er meget lille. I modsætning til Skoda hatchback tilbyder Skoda Variant og pickup mere lastrum. Så hvis du har flere ting at transportere, bør du overveje at få stationcar- eller pickup-versionerne.

Brændstofeffektivitet

Skoda Favorit er måske nok en gammel bil, men den er ret effektiv. Den kommer med en fremragende effektivitet på 31 mpg kombineret i USA og 37 mpg kombineret i Storbritannien. Dette er en indikation af, at du ikke vil bruge mange penge på brændstof. Derudover reducerer den niveauet af kuldioxid, der udledes til atmosfæren.

Sikkerhed

Når det kommer til sikkerhed, er Skoda Favorit holdbar, men mangler de fleste moderne sikkerhedsfunktioner. Det skyldes, at den kun leveres med airbags, bakkamera og elektronisk stabilitetskontrol. Avancerede sikkerhedsfunktioner som f.eks. traction control, lane keep assisting og forward collision warning er ikke tilgængelige.

  Skoda Fabia - Almindelige problemer & fejl

Pris

Selv om der ikke er mange brugte Skoda Favorit-modeller på markedet, sælges de stadig til en meget konkurrencedygtig pris sammenlignet med deres konkurrenter. De fleste brugte Skoda Favorit-modeller ligger på mellem 10.000 og 17.000 dollars. Bemærk, at priserne varierer alt efter, hvilken stand bilen er i. Nogle kan endda sælges for mere end 17.000 dollars.

FAQ

Er det værd at anskaffe sig Skoda Favorit?

Hvis du er en fan af gamle, men pålidelige og stilfulde biler, vil du elske Skoda Favorit. Derudover er Skoda Favorit en perfekt bil til en lille familie, da den er kompakt. Hvis du derimod leder efter en rummelig, komfortabel, avanceret og sikker bil, bør du overveje at anskaffe dig en anden bil.

Hvad er de almindelige problemer med Skoda Favorit?

Skoda Favorit er en fremragende og pålidelig bil, selv om den blev produceret for mange år siden. Men som de fleste biler har den flere problemer, som interesserede købere bør kende til, før de investerer deres hårdt tjente penge.

Nogle af de almindelige problemer med Skoda Favorit er gearstangen der rasler, startproblemer, problemer med transmissionen, motorproblemer, defekte dørtætninger, våde tæpper i de forreste fodrum, rust og konstant overophedning.

Holder Skoda Favorit sin værdi?

Ja, Skoda Favorit holder sin værdi godt. Skoda Favorit blev udgået i 1995, men der er stadig flere Skoda Favorit-modeller på markedet den dag i dag. Selv om disse biler er billige, har de holdt deres værdi godt, da de ikke er så billige som de fleste af deres konkurrenter.

  Er Skoda Fabia en god bil?

Er Skoda Favorit en god daglig chauffør?

Ja, Skoda Favorit er en exceptionel daglig chauffør, dette skyldes, at den er overkommelig, billig at eje og nem at køre. Desuden er denne bil brændstofeffektiv, hvilket betyder, at brugerne ikke behøver at bruge mange penge på brændstof. Men hvis du normalt transporterer personer og bagage dagligt, vil denne bil ikke være fantastisk til daglig kørsel.

Hvilke biler ligner Skoda Favorit?

Skoda Favorit er en vidunderlig og effektiv bil. Den er også pålidelig og praktisk. Den står dog over for hård konkurrence fra sine rivaler. De nærmeste konkurrenter til Skoda Favorit er Volkswagen Polo MK2, Volkswagen Polo MK3, Volkswagen Caddy og Skoda Felicia. Nogle af disse biler er hurtigere, mere komfortable, mere kraftfulde og mere avancerede end Skoda Favorit.

Afsluttende tanker

Skoda Favorit er måske nok en gammel Skoda-model, men det er stadig en dejlig, pålidelig og effektiv hatchback. Den er også enkel at køre med fremragende håndtering og ydeevne. Som forventet kommer den også med flere problemer, som interesserede købere bør kende til.

Alt i alt er Skoda Favorit en af de bedste gamle kompakte hatchbacks på markedet. Hvis denne bil vedligeholdes korrekt, kan den holde i meget lang tid.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z