Er Porsche 718 Boxster T en god bil?

Er Porsche 718 Boxster T en god bil?

Porsche 718 Boxster T er en 2-sædet cabriolet sportsvogn, der er lavet til dem, der ønsker at nyde vinden i håret og samtidig opleve, hvad en ægte Porsche sportsvogn kan. Boxster T adskiller sig fra den almindelige Boxster takket være et par opgraderinger, som skal gøre bilen mere adræt og mere førerorienteret.

Nogle siger, at Boxster T bare er en almindelig Boxster, og at der ikke er nogen grund til at opgradere. Andre mener, at 718 Boxster T er den bedste 4-cylindrede Boxster derude, fordi den er mærkbart mere fokuseret og sjov at køre. Så er Porsche 718 Boxster T en god bil? Ja, 718 Boxster T er faktisk en rigtig god bil.

Boxster T kommer med en mindre 4-cylindret motor, der yder lige så meget som i den almindelige Boxster, men designet er lidt mere tiltalende, og bilen kører bedre. T-modellen er lavere til jorden og får Porsches aktive affjedringsstyringssystem fra fabrikken, hvilket gør bilen meget mere spændende at køre.

Pålideligheden er lige så god som i den almindelige Boxster, men der er nogle problemer, der er værd at tale om. Værdien er også fornuftig, fordi du får mere for pengene, og T bevarer værdien lidt bedre end den almindelige Boxster. Praktiskheden er anstændig i forhold til bilens størrelse, hvilket betyder, at du får to opbevaringsrum, men den indvendige siddeplads er begrænset.

Porsche 718 Boxster T – Drivlinjen

Porsche 718 Boxster T får en 2,0 l turbomotor med turbolader, der yder 299 hk og 280 lb-punkts drejningsmoment. Det er nok til, at Boxster T kan nå 60 mph fra stilstand på omkring 5,1 sekunder. Topfarten er begrænset til 171 mph, hvilket er et ret heftigt tal for en bil med en 2,0L 4-cylindret motor. Denne motor er måske ikke den mest spændende Porsche-motor derude, men den klarer bestemt opgaven.

  Porsche 718 Cayman T - Almindelige problemer & fejl

De fleste Porsche-entusiaster vil altid tage en flad 6-cylindret motor frem for en 4-cylindret, fordi en flad 6-cylindret motor er det, Porsche’er er lavet af, men den 4-cylindrede 2,0L-motor her er i stand til at tilbyde nok kraft, samtidig med at den er sofistikeret, responsiv og relativt effektiv, deraf de 30 MPG kombineret.

Alle Porsche 718 Boxster-modellerne leveres med baghjulstræk, men du kan vælge mellem en Porsche korttrækkende manuel gearkasse eller en 7-trins PDK dobbeltkoblingsgearkasse med dobbeltkobling, alt efter hvad du foretrækker. Denne drivlinje er god, men den er bestemt ikke lige så spændende som en flad 6-cylindret motor.

Porsche 718 Boxster T – Design og chassis

Når det kommer til design, ser 718 Boxster T lidt anderledes ud end en almindelig Boxster-model, og kun Porsche-entusiaster er i stand til at dell forskellen. Bedre udseende fælge, mere udstyr som standard og et par badges her og der signalerer, at du ikke kigger på en almindelig 718 Boxster. Interiøret er begyndt at se lidt gammelt ud, men er pakket med de fineste materialer, du kan finde.

718 Boxster T er lavere til jorden end den almindelige Boxster, og den leveres med Porsches aktive affjedringsstyringssystem fra fabrikken, som får bilen til at køre meget mere fokuseret. Den er stiv, men ikke overdrevent straffende, mens chassisbalancen er i top. T’en får også bredere hjul bagtil, hvilket hjælper med at få kraften ned.

  Er Porsche Cayenne det samme som VW Touareg?

Porsche 718 Boxster T – Pålidelighed og almindelige problemer

718 Boxster T er en anstændigt pålidelig bil, men den koster lidt flere penge at vedligeholde end andre biler i dette segment. Dette kommer ikke som nogen overraskelse, da Boxsteren trods alt er en Porsche. De mest almindelige problemer, der plager Boxster T, er forbundet med transmissionen, klimaanlægget, udstyret, brændstofsystemet og airbaggene.

Alt i alt er Boxster T en pålidelig bil, men sørg for at vedligeholde den, ellers kommer den til at give anledning til alle mulige problemer.

Porsche 718 Boxster T – Værdi og praktisk anvendelighed

Den almindelige 718 Boxster koster omkring 64.000 kroner, mens Boxster T koster omkring 6.000 kroner mere. For den pris får du ekstra ting fra fabrikken og et par detaljer, der er eksklusive for T-modellen. Den gode nyhed er, at Boxster T, selv om den er dyr, bevarer sin værdi rigtig godt, hvilket ofte er tilfældet med Porsche-modeller.

Praktiskheden er så god, som den kan være for en bil af denne størrelse, hvilket betyder, at du får to separate opbevaringsrum foran og bagpå. Den indvendige siddeplads er begrænset for større førere, men førere af gennemsnitlig størrelse kan ret nemt få det behageligt.

FAQ-afsnit

Er Porsche 718 Boxster T en præstationsbil?

Porsche 718 Boxster T er en præstationsbil, men den er ikke så fokuseret som Cayman 718 T. Boxster T leveres med en foldbar soft-top, hvilket betyder, at den ikke er så stiv som Cayman er. Derfor er Cayman endnu mere adræt og lidt lettere, hvilket hjælper under kurvekørsel.

  Bilforsikring til 2022 porsche 911: Find billig forsikring

Hvis du er seriøs med hensyn til ydeevne, giver det mere mening at vælge Cayman T, men hvis du ønsker en cruiser, der kan klare sig på en racerbane, er 718 Boxster T mere end rigeligt.

Giver det mening at opgradere fra Porsche Boxster til Boxster T?

Det afhænger af, hvad du sætter mere pris på, at have en Porsche Boxster eller at have en Porsche Boxster, der er lidt mere indrettet til at inddrage føreren. Virkeligheden er, at de ikke er så meget forskellige, og den bedste måde at se på dette på er at spørge dig selv, om du mener, at de ekstra ting, du får med T’en, giver mening.

I bund og grund er T-modellen bare en almindelig Boxster med ekstra udstyr tilføjet, og hvis du mener, at disse ekstra funktioner er noget, du alligevel ville gå efter, så giver det mening at opgradere.

Hvor hurtig er Porsche 718 Boxster T?

Vi har allerede sagt, at Boxster T klarer 0-60 mph på 5,1 sekunder, men det lykkedes nogle uafhængige journalister at køre 60 mph på under 5 sekunder. Topfarten på 171 mph er bestemt hurtig, mens en kvart-mile-tid på 13 sekunder også er ret hurtig.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z