BMW 750Li transmissionsproblemer

BMW 750Li

BMW 750Li er en af de fineste luksuslimousiner på markedet. Den er komfortabel, luksuriøs, avanceret, sikker, rummelig og har en fremragende ydeevne. Men som de fleste BMW’er har denne model også flere problemer at tage sig af. Men hvad er transmissionsproblemerne med BMW 750Li?

Almindelige transmissionsproblemer med BMW 750Li er forsinkelser i gearskiftet, fløjtende støj, spring under acceleration, brændende lugt fra motorhjelmen, bilens rystelser på vejen, lækage af transmissionsvæske og tænding af kontrollampen.

Hvad er de almindelige transmissionsproblemer med BMW 750Li?

Forsinkelser i gearskiftet

Forskydningsforsinkelser er meget almindelige i BMW-modeller. BMW 750Li er ikke en undtagelse. Så hvis du oplever nogle vanskeligheder med at skifte gear eller bemærker intense ryk, er det et tegn på, at du har problemer med transmissionen. Du kan også høre koblingens knirken eller opleve tøvende gearskifte, som kan efterlade dig ved høje eller lave omdrejninger.

I værste tilfælde kan forsinkede gearskifter medføre, at BMW 750Li går i limp mode og går i stå. Hvis du oplever sådanne problemer, bør du holde op med at køre, da du kan beskadige transmissionen og motoren yderligere. Få bilen bugseret til dit autoværksted, og få problemet løst.

Hopper under acceleration

Et andet almindeligt transmissionsproblem med BMW 750Li er, at acceleratoren bliver rykket. Dette skyldes normalt snavsede brændstofindsprøjtningsdyser. Som følge heraf får det din bil til at miste kraft, når du forsøger at accelerere, når du er ved et stop eller forsøger at køre med en bestemt hastighed. Sørg for at rense de snavsede brændstofindsprøjtningsdyser eller udskifte indsprøjtningsdyserne, hvis de er beskadiget.

Fløjtende støj

Efterhånden som din BMW 750Li bliver ældre, kan du forvente at høre en fløjtende lyd. Nogle af årsagerne til en fløjtende lyd er revner i vakuumgummi- eller plastikvakuumledningen, et revnet ventildæksel eller en dårlig CCV. For at løse dette problem får du mekanikeren til at udføre en diagnostisk test for at identificere, hvad der forårsager problemet, og udskifte den berørte del.

  Fejlsøgning og diagnosticering BMW 840i pris

Bilen ryster på vejen

Hvis din bil ryster eller vibrerer på vejen, er det endnu et tegn på, at din gearkasse har brug for opmærksomhed. Desuden kan du nemt se, hvornår problemet er direkte forbundet med transmissionen, når bilen ryster eller vibrerer, når du kører langsomt eller hurtigere.

Hvis du har et sådant problem, er det vigtigt at få din BMW 750Li tjekket, før problemet forværres. I de fleste tilfælde er rystelser et resultat af skader fra planetgearet eller et lejeproblem. Få en professionel tekniker til at diagnosticere din bil og løse problemet.

En brændende lugt, der kommer fra kølerhjelmen

Hvis du bemærker en brændende lugt fra din bil under kørsel, er det et tegn på, at du har en transmissionslækage. Den brændende lugt kommer normalt fra den ekstremt varme eller lækkende transmissionsvæske. Andre tegn på utæt transmissionsvæske er lavt niveau af transmissionsvæske og transmissionslækage på jorden under bilen.

Hvis du har lave væskeniveauer i bilen, kan det føre til alvorlige problemer. Sørg for at få løst problemet, så væsken ikke længere lækker. Desuden bør du fylde transmissionsvæske på, så bilen kan fungere optimalt.

Kontrollampen for motoren tændes

Hvis din gearkasse er defekt eller har problemer, vil bilens computer tænde kontrollampen for motoren. I modsætning til generelle motorproblemer vil kontrollampen tændes for advarselslampen for transmissionen. På trods af at denne lampe tændes, er det vigtigt at besøge en professionel mekaniker med det rigtige diagnostiske scanningsværktøj for at kontrollere fejlkoderne. Dette vil identificere problemet og få mekanikeren til at løse det efter behov.

  Audi R8 - Almindelige problemer & fejl

Transmissionsvæske utækker

Selv om transmissionslækager ikke er lige så almindelige som olie- og kølevæskelækager, kan de også opstå, hvis din transmission har problemer eller er dårlig. Nogle af hovedårsagerne til transmissionslækager i BMW 750Li er defekte væskeledninger, et hul i en pakning i en kummepakning, ødelagte eller slidte pakninger og en defekt momentomformer.

De vigtigste tegn på transmissionslækager er en rødbrun eller levende rød væske under din bil. For at løse dette problem skal du identificere årsagen og løse den. Herefter skal du også udskifte transmissionsvæsken.

FAQ

Er BMW N63-motoren pålidelig?

BMW N63-motoren var BMW’s første turboladede V8-motor med turbolader. Den var kraftfuld, men kom med en masse pålidelighedsproblemer. BMW har dog forbedret de seneste N63-motorer, da de ikke har en masse problemer som de første versioner. Alt i alt er BMW N63-motoren blandt de mindst pålidelige BMW-motorer på markedet.

Er det nemt at reparere en BMW-gearkasse?

Nej, det er ikke let. Det er ikke kun dyrt at reparere en BMW-gearkasse, men også dyrt. Det tager timer at reparere transmissionen eller ombygge den. Du skal pådrage dig en omkostning på mellem 1.800 og 5.000 dollars for at reparere transmissionen på din BMW 750Li. Omkostningerne kan endda være mere afhængig af den BMW 750Li-variant, du har.

Efter hvor lang tid begynder BMW at få problemer med gearkassen?

Hvis den er korrekt vedligeholdt, bør en BMW-gearkasse holde over 100.000 miles. Ikke desto mindre kan denne del begynde at få problemer allerede ved 50.000 miles, hvis den ikke er godt vedligeholdt. BMW anbefaler at udskifte transmissionsvæsken hver 30.000 til 50.000 miles. Desuden bør du udskifte væsken med en kvalitetsvæske.

  Nye dæk & hjulskifte BMW m3 pris

Har BMW 750Li mange problemer?

Ja, BMW 750Li er en af de mindst pålidelige BMW-modeller på markedet. Det skyldes, at den er udstyret med BMW N63-motoren, som kommer med et væld af problemer. Nogle af de almindelige problemer med BMW 750Li er fejl i styringskæden, overdrevent olieforbrug, hurtig batteridrænage, fejl i brændstofindsprøjtningen og utætte ventilstængelforseglinger.

Bottom line

BMW 750Li er ikke kun en luksuriøs, komfortabel, avanceret og prestigefyldt bil, men den er også sjov at køre og nem at håndtere. Ikke desto mindre kommer den også med flere problemer, som brugerne bør kende til. Selvfølgelig er transmissionsproblemer en del af disse problemer.

De fleste af de problemer, som BMW 750Li kommer med, kan dog undgås eller reduceres ved hjælp af korrekt pleje og vedligeholdelse.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z