BMW 420d – Almindelige problemer & fejl

BMW 420d

BMW 420d er en elegant og velfungerende kompakt luksusbil. Den fås som coupé, cabriolet og liftback. Så brugerne har en række muligheder at vælge imellem. Men hvad er de almindelige problemer med BMW 420d?

Almindelige problemer med BMW 420d er tilstoppede DPF- og EGR-ventiler, defekte EGR-kølere, problemer med krumtapakslens positionssensor og for tidlig krumtapfejl i motoren. Desuden har andre ejere rapporteret om defekte justerbare baghjulsophæng, lækager i EGR-systemet, problemer med automatgear og defekte klimaanlæg.

Hvad er de almindelige problemer med BMW 420d?

Tilstoppet EGR-ventil

Dette er et stort problem for BMW 420d-ejere. Mange ejere klager over, at deres EGR-ventiler er tilstoppede, hvilket fører til tab af kraft og højt brændstofforbrug, og motoren kan gå i stå i tomgang. Bemærk, at dette problem normalt forårsages af en bil, der køres over korte afstande.

For at afhjælpe problemet bør du få EGR-ventilerne kontrolleret og renset, hvis det er nødvendigt. Men hvis de er beskadigede, bør de skiftes. Desuden skal føreren køre lange strækninger for at undgå dette problem.

Lækager i EGR-systemet

Dette problem er almindeligt i BMW 420d-modellerne fra 2014 til 2018. Det tvang producenten til at tilbagekalde de berørte biler, og problemet blev løst. Ejerne oplyste, at et uopdaget EGR-system lækker og kan føre til termisk aktivitet i indsugningsmanifolden.

Den gode nyhed er, at de berørte biler blev tilbagekaldt, og at problemet blev løst. Problemet blev løst ved, at motorstyringskontrolenheden blev programmeret med bedre software, der indeholder den nyeste OBD-funktionalitet.

Tilstoppede DPF-filtre

Bortset fra tilstoppede EGR-ventiler har ejere også klaget over tilstoppede DPF-filtre. Tilstoppede DPF-filtre vil føre til dårlig ydelse og højt brændstofforbrug. For at løse dette problem skal ejeren rense de tilstoppede filtre eller udskifte dem med nye, hvis de er beskadigede.

  Bilforsikring til BMW 760li: Find billig forsikring

Defekte EGR-kølere

Et andet problem, der fik BMW til at tilbagekalde nogle af de berørte biler, er, at EGR-køleren blev defekt. Som et resultat kan det føre til skader på indsugningsmanifolden og endda forårsage brand. Ikke desto mindre er det nemt at løse dette problem, da du bliver nødt til at udskifte den defekte EGR-køler. Desuden tilbagekaldte producenten de berørte biler (2013 til 2014 BMW 4-Series modelår), og problemet blev løst.

Problemer med automatgear

Selv om automatgear i BMW 420d ikke har nogen almindelige problemer, er det meget følsomt og kræver regelmæssige olie- og filterskift. Så hvis du ikke passer godt på din bil, kan den udvikle gearkasseproblemer som ryk og nedgearing.

Problemer med krumtapakslens positionssensor

Dette problem er almindeligt i BMW 4-serie modellerne fra 2014 og 2018. Når sensoren svigter, kan den sende falske signaler eller endda få motoren til at gå i “limp”-tilstand og begrænse effekten for at forhindre potentiel motorskade.

Dette problem kan løses ved at opdatere softwaren eller reparere VANOS-systemet og krumtapakslen.

Defekt justerbar baghjulsophæng

Selvom affjedringsproblemer ikke er særlig almindelige på BMW 420d, har nogle ejere alligevel rapporteret om dem. Affjedringsproblemer er almindelige i modeller med elektronisk justerbar affjedring. Ikke desto mindre kan ejere undgå affjedringsproblemer ved at passe godt på bilen.

Defekt klimaanlæg

Hvis klimaanlægget på din BMW 420d ikke blæser varm luft eller fungerer korrekt, kan det skyldes en dårlig kompressor eller freonlækage. Men i nogle tilfælde kan det skyldes en dårlig kompressorrem eller et snavset kabinefilter.

  Porsche 718 Boxster S - Almindelige problemer & fejl

For at løse dette problem skal du rense det beskidte kabinefilter eller reparere eller udskifte de berørte dele.

For tidlig krumtapfejl i motoren

Der er flere problemer, der får motoren til at svigte for tidligt i BMW 420d. Nogle af disse problemer omfatter vandpumpesvigt, utæt oliefilterhuspakning, utætte plastikkøledele og utæt ventildækselpakning.

Hvis du løser disse problemer i tide, undgår du mange motorproblemer, såsom for tidlig krumtapfejl og meget mere.

FAQ

Er BMW 420d pålidelig?

Ja, BMW 420d er en ganske pålidelig bil. Men den falder under gennemsnittet i de fleste pålidelighedsvurderinger. Det er primært på grund af de mange problemer, som ejerne rapporterer om. Derudover er det dyrt at vedligeholde denne bil, og det samme gælder dens reservedele.

Er det dyrt at vedligeholde BMW 420d?

Det er ikke billigt at vedligeholde BMW 420d. Det er dog lidt dyrere end at vedligeholde andre BMW-serier som 5- og 6-serien. I gennemsnit skal ejeren forvente at bruge mellem $536 og $1.800 om året. Desuden kan de også opleve større service, der kan koste mellem 1.000 og 3.000 dollars i et enkelt besøg på et reparationscenter.

Hvor mange kilometer holder BMW 420d?

BMW laver nogle af de mest holdbare og pålidelige luksusbiler på markedet. Selvom dette mærke tidligere havde et dårligt ry for pålidelighed, er det blevet meget bedre i de seneste par år. Desuden er BMW 420d blandt de mest pålidelige BMW-modeller på markedet. Med god pleje og vedligeholdelse bør denne bil kunne køre mere end 200.000 km.

  Almindelige problemer med Mercedes C230

Hvad er den mest pålidelige BMW 420d-model?

BMW 420d er en af de mest pålidelige BMW-modeller på markedet. Når det er sagt, er det ikke alle BMW 420d-modeller, der er pålidelige. For eksempel er 2014 BMW 420d den mindst pålidelige modelårgang, mens 2021 og 2022 BMW 420d modelårgangene er nogle af de mest pålidelige i sortimentet.

Hvilken BMW 4-serie er den bedste?

Det afhænger af, hvad du er på udkig efter. Hvis du er på udkig efter en brændstoføkonomisk og vedligeholdelsesvenlig 4-serie, er BMW 420d SE den bedste. Men når det drejer sig om fantastisk ydeevne og exceptionel kørsel, er BMW 440i M Sport den bedste. Endelig er BMW 4-serie 420i Luxury den bedste, når det gælder udstyr og komfort.

Konklusion

BMW 420d er måske nok en elegant og velkørende bil, men den har også flere problemer, som ejerne bør være opmærksomme på. Nogle af de vigtigste problemer med denne model er tilstoppede EGR-ventiler og DPF, problemer med automatgear, defekte klimaanlæg, lækager i EGR-systemet og problemer med krumtapakslens positionssensor.

Alt i alt er BMW 420d stadig en pålidelig og holdbar bil. Med den rette pleje og vedligeholdelse kan denne bil holde i mere end 200.000 km eller 15 år.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z