Accelerer hybridbiler hurtigere?

Der er en klar forskel på at være hurtig og at være hurtig. En hurtig bil er en bil, der er i stand til at opnå en lynende høj topfart, mens en hurtig bil er en bil, der er i stand til at opnå en overlegen 0-60 mph-tid. En hybridbil hører til sidstnævnte kategori, fordi de normalt er langsomme, når det gælder tophastigheder.

Hybridbiler accelererer dog hurtigere sammenlignet med almindelige biler med forbrænding. Det skyldes, at elmotorer i sagens natur er bedre til at levere strøm tidligt. På den anden side tager det et stykke tid for forbrændingsmotorer, før de når deres optimale effektområde, og først derefter kan de levere maksimalt drejningsmoment.

Elbiler svarer til hybridbiler, men de er ofte langt hurtigere. Det er værd at sige, at de hurtigste biler i verden lige nu er elbiler, fordi de tilbyder 100 % af deres effekt via elmotorer, som fungerer bedst fra stilstand.

Selv om hybrider accelererer hurtigere, gør det kun en forskel, hvis bilen er kraftig nok i forvejen, hvilket betyder, at du ikke skal forvente, at en Toyota Prius er hurtig eller hurtig.

Et lynkursus i hybride drivlinjer

En hybrid er en bil, der tilbyder en almindelig forbrændingsmotor kombineret med en elmotor for at opnå overlegne effektivitetsresultater. Det betyder, at en hybridbil er bygget til at være effektiv og ikke hurtig. Så hvis begge motorer har en ringe effekt, vil bilen ikke være hurtigere end en kraftigere forbrændingsbil.

McLaren P1, Ferrari LaFerrari og Porsche 918 har dog lært os et par ting, hvoraf de vigtigste er, at hybridbiler kan præstere og effektivisere. Lige siden da er der kommet mange hybrid-superbiler/sportsvogne, og mange af dem er stadig på vej.

  De bedste brugte biler til høje personer

En hybrid fungerer bedst i bykørselsmiljøer, som består af langsom stop-and-go trafik. For at opnå så imponerende MPG-resultater er hybrider afhængige af en teknologi, der kaldes regenerativ bremsning. Det er en smart teknologi, der gør det muligt for bilen at lagre den energi, som ellers ville gå tabt under bremsning.

Elbiler accelererer hurtigst

Hovedårsagen til, at højtydende elbiler er de hurtigste biler i verden, er, at de tilbyder en overflod af drejningsmoment med det samme. Elmotorer behøver ikke at spole op til et bestemt omdrejningsområde, før de begynder at tilbyde maksimal kraft, al kraften er tilgængelig når som helst.

Forbrændingsmotorer har på den anden side brug for et optimalt omdrejningsområde for at opnå maksimal effekt. Desuden har elbiler ikke nogen traditionelle gearkasser, hvilket også betyder, at der ikke er nogen kraftforskelle mellem skift, hvilket gør dem både hurtigere og mere jævnbyrdige.

Desuden har de også en tendens til at være tungere end de fleste biler med forbrændingsmotor, hvilket er med til at sætte kraften ned. Avancerede traction control-systemer fungerer også bedst, når der ikke er nogen gearskifte at bekymre sig om. Som sådan leverer EV’er strøm kontinuerligt uden afbrydelser.

Med hensyn til topfart er det værd at sige, at både elbiler og hybridbiler langt fra er de hurtigste. En iboende egenskab ved en elmotor er, at den begynder at aftage, når den når høje hastigheder.

Vigtigste egenskaber ved hurtige biler

Hvis du overvejer at købe en dragbil, eller hvis du bare vil have de hurtigste kvartmiletider til at prale med, bør du overveje disse aspekter. Først og fremmest har tunede biler en tendens til at være de hurtigste, fordi de ikke behøver at kompensere for daglig brug, men der er nogle få stockbiler, der kan lave en kvartmiletid på under 9 sekunder.

  Bedste SUV'er som første bil

For at en bil kan være hurtig, skal den have masser af kraft. En 0-60 mph-tid på under 3 sekunder kræver normalt 500-700 hk. Biler med baghjulstræk har normalt svært ved at få kraften ned, men avancerede traction control-systemer formår at afhjælpe dette.

Ud over kraft og firehjulstræk bør du også vælge en bil med en dobbeltkoblingsgearkasse, fordi den giver launch control og de hurtigste skiftetider. Desuden har tunge biler tendens til at være bedre til at starte, fordi de lægger mere vægt på dækkene.

Aerodynamik, vægtbalance, affjedringsstivhed og dæk gør også en enorm forskel. Dæk bør være præstationsvurderede, og de bør også være bredere bagtil for at opnå optimal trækkraft.

FAQ-afsnit

Hvilke biler er de hurtigste lige nu?

Den hurtigste bil i verden lige nu er den 1900 hk stærke Rimac Nevera. Denne latterlige EV-hyperbil klarer 0-60 mph på kun 1,9 sekunder, og den når en kvart-mile på under 9 sekunder, nærmere bestemt 8,5 sekunder, hvilket er verdensrekord.

Den næsthurtigste bil er Tesla Model S Plaid, der klarer 0-60 mph på omkring 2 sekunder, og kvartmiletiden er 9,25 sekunder, hvilket er helt vanvittigt for en 4-dørs sedan. Den hurtigste hybridbil lige nu er Ferrari SF90 Stradale, som klarer 0-60 mph på kun 2,3 sekunder.

Hvilken bil har den højeste topfart?

Den certificerede hurtigste bil i verden lige nu er den kontroversielle SSC Tuatara, tæt fulgt af Bugatti Chiron Super Sport 300+. Tuataraen formåede at lave en topfart på 316 mph, mens Chiron SuperSport formåede at lave 304 mph.

  Hvilken hybridbil har de fleste hestekræfter

Den tredjehurtigste bil er Koenigsegg Agera RS, som formåede at opnå et gennemsnit på 278 mph på to kørsler. Hennesey Venom GT har en topfart på 270 mph, mens Bugatti Veyron Super Sport har en topfart på 268 mph.

Har vi ramt de absolutte grænser for bilacceleration?

0-60 mph-tider på under 2 sekunder er vanvittige, og man spørger sig selv, om biler nogensinde vil kunne køre hurtigere. For mere end 15 år siden lancerede Bugatti den legendariske Bugatti Veyron, som var den første ægte hyperbil nogensinde. Med mere end 1.000 hk, en 0-100 km/t på under 3 sekunder og en topfart på 253,81 km/t var den originale Veyron bilen, der startede det hele.

I dag er der mange biler, der kan klare en 0-60-tid på under 3 sekunder, men kun 2 biler er i øjeblikket certificeret til at klare 0-60 mph på under 2 sekunder. Med hensyn til tophastighed er det svært at sige, om der nogensinde vil være en fast grænse af nogen art. For at være ærlig er tophastighed ret irrelevant, fordi den kun kan opnås, hvis man har en privat motorvej.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z