Fiat 2.4 MultiAir TigerShark motorproblemer

Jeep Compass Problemer

Fiat 2.4 multiair-motoren er en hydraulisk aktiveret motorteknologi med variabel ventilstyring og variabelt ventilløft. Det er en af de bedste Fiat-motorer, og Fiat Chrysler Automobiles introducerede den i 2013. Men som de fleste motorer har den også en række problemer. Så hvad er problemerne med Fiat 2.4 multiair-motoren?

Nogle af de mest almindelige problemer med Fiat 2.4 multiair TigerShark-motoren er højt olieforbrug og olielækager. På trods af de mange problemer er denne motor meget holdbar og effektiv i sin ydeevne. Desuden kan disse problemer undgås med korrekt pleje og vedligeholdelse.

Hvad er de almindelige problemer med Fiat 2.4 multiair-motoren?

Højt olieforbrug

Dette er det største problem med Fiat 2.4 multiair Tigershark-motoren. Mange brugere af denne motor har klaget over at bruge mange penge på olie. Hvis du foretager en hurtig Google-søgning på olieforbrugsproblemer på 2,4-liters multiair-motoren, vil du blive bombarderet med en masse resultater. Det viser bare, hvordan denne motor bruger for meget olie.

Desuden er der et gruppesøgsmål i omløb om det overdrevne olieforbrug på 2,4 multiair-motoren. De fleste mennesker har gentagne gange sagt, at deres motor bruger over 1 liter olie for hver 1000 miles. Det er latterligt, da det anbefalede gennemsnit bør være 1 liter olie eller mindre for hver 1000 miles.

Efter en grundig gennemgang af problemet har de fleste mekanikere udtalt, at det overdrevne olieforbrug skyldes stempler eller stempelringe. Det siges, at for meget olie passerer gennem ringene, kommer ind i forbrændingskammeret og bliver brændt væk. Selv om for meget olie ikke skader motorens holdbarhed eller pålidelighed, kan et for lavt olieniveau give alvorlige problemer.

  Hvilken Jeep er bedst til korte personer?

Nogle af virkningerne af et lavt olieniveau er banke-, slibe- og klunkelyde. Andre effekter er dårlig ydeevne, overophedning af motoren, lugt af brændt olie, at bilen går i stå og dårlig brændstoføkonomi. Bemærk, at motorlampen sjældent tændes, når oliestanden er lav. Så du skal tjekke og sikre dig, at du har det rigtige olieniveau, før det er for sent.

Det anbefales at påfylde olie for hver 1000 miles. Det kan være dyrt, men det er bedre end at bruge en masse penge på at reparere eller udskifte dele på grund af lavt olieniveau. Da problemet har at gøre med stemplerne, er det desuden afgørende at bruge tykkere olie, da det hjælper med at minimere olieforbruget på grund af designfejlen.

Olielækager

Et andet problem, som brugere af Fiat 2,4-liters multiair Tigershark-motor har rapporteret om, er olielækage. Dette problem er ikke kun almindeligt i Fiat 2.4 multiair-motoren, men i alle Fiat-motorer. Det opleves som regel på ældre motorer. Desuden er der flere pakninger og andre dele af motoren, der bliver skrøbelige med alderen, varmecykler og kilometertal.

Nogle af de dele, der bliver defekte og fører til olielækager, er oliepandepakninger, ventildækselpakninger og hovedpakninger. Men i Fiat 2.4 multiair Tigershark-motoren er svigtende ventildækselpakninger de største syndere. Bemærk, at ventildækselpakningen sidder øverst på motoren, og den udsættes for megen vold gennem årene.

Men ventildækselpakningen, som er en gummilignende del, er tilbøjelig til at blive nedbrudt med alderen og kilometertallet. Nogle af tegnene på olielækage er synlige lækager, let røg, lugt af brændt olie og lav motorolie. Ikke desto mindre starter lækagerne i det små, når ventildækselpakningerne begynder at nedbrydes og revne.

  Fiat Panda 4x4 TwinAir problemer

For at løse dette problem skal du reparere eller udskifte de beskadigede eller defekte dele. Selvom det er billigt at udskifte ventildækselpakningen, kan det være tidskrævende, og arbejdsomkostningerne kan være ret høje.

FAQ

Er Fiat 2.4 multiair-motoren pålidelig?

Ja, Fiat 2.4 multiair Tigershark-motoren er ret pålidelig. I modsætning til de fleste Fiat-motorer har denne motor nogle få problemer. Det største problem er højt olieforbrug og olielækager. Bortset fra disse to er andre problemer mindre og kan undgås med korrekt pleje og vedligeholdelse af bilen.

På den anden side kan reparationsomkostningerne være høje, da prisen på reservedele også er betydelig høj.

Er Fiat 2.4 multiair-motoren god?

Ja, det er en af de fineste motorer på markedet. Det skyldes, at den leveres med et multiair-system, der er meget effektivt. Dette system giver mulighed for optimal timing af indsugningsventilens funktion. Multiair-teknologien øger også effekten med op til 10% og drejningsmomentet med op til 15%. Desuden er denne motor også meget holdbar.

Hvor længe holder Fiat 2.4 multiair-motoren?

Som de fleste Fiat-motorer holder Fiat 2.4 multiair-motoren mere end 200.000 miles, hvis motoren er godt vedligeholdt. For at dette kan ske, skal brugeren passe godt på bilen og også overholde producentens anbefalede planlagte vedligeholdelsesservice.

Hvor meget olie har Fiat 2.4 multiair-motoren?

Som tidligere nævnt bruger Fiats 2,4-liters multiair Tigershark-motor meget olie. I gennemsnit skal denne motor bruge mindst 6 liter fuldsyntetisk tysk RAVENOL ECS 0w20 motorolie. Ikke alene bruger den meget olie, men olien er også meget dyr, da det er fuldsyntetisk olie.

  Fiat Mobi - Almindelige problemer & fejl

Hvilke Fiat-modeller er udstyret med Fiat 2.4 multiair-motoren?

Fiat 2.4 multiair-motoren yder mellem 178 hk og 184 hk. Bortset fra det er denne motor monteret i mere end én Fiat-model. Den kan findes i 2016 til den nuværende Fiat 500X og 2017 til den nuværende Fiat Toro. Bortset fra Fiat kan denne motor også findes i Dodge Dart, Jeep Compass, Jeep Cherokee, Ram ProMaster City og Chrysler 200.

Biler med Fiat 2.4 TigerShark multiair-motor

Fiat 2.4 Tigershark Multiair-motoren bruges primært af Fiat Chrysler Automobiles (FCA)-koncernen, som omfatter mærker som Fiat, Chrysler, Dodge og Jeep. Her er nogle køretøjer fra disse mærker, der er kendt for at have 2.4 Tigershark Multiair-motoren:

  1. Fiat Freemont (også kendt som Dodge Journey på nogle markeder)
  2. Chrysler 200
  3. Dodge Dart
  4. Jeep Cherokee (2014-2018 modelår)
  5. Jeep Renegade (Limited- og Trailhawk-udgaver)
  6. Jeep Compass (2017-2020 modelår)
  7. Dodge Avenger (udgår efter modelåret 2014)
  8. Dodge Journey (udvalgte udgaver, afhængigt af markedet)
  9. Dodge Caliber (udgår efter modelår 2012)

Konklusion

Fiat 2.4 multiair Tigershark-motoren er designet til at levere mere kraft og drejningsmoment og samtidig reducere emissionerne. Den er også meget effektiv og holdbar. Men den har også en række problemer, som kan undgås, hvis ejeren passer godt på bilen. Med den rette pleje og vedligeholdelse kan Fiats 2,4-liters multiair-motor køre over 200.000 km.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z