Hvilket år bør en Porsche Cayenne undgås?

Porsche Cayenne er Porsche’s flagskib inden for luksus-SUV’er, som fås i tre forskellige generationer, der startede for næsten 20 år siden. 1. generation af Cayenne er nu en relativt gammel bil, hvilket betyder, at den kræver et grundigere eftersyn, hvis du er interesseret i at købe en.

Dermed ikke sagt, at 2. generation af Cayenne er uden fejl, for den kommer også med et par nævneværdige problemer. Alt i alt er de senere 3. generations Cayenne-modeller de bedste at få, både ud fra et teknologisk og pålideligt aspekt.

De dårligste modelårgange af Porsche Cayenne er uden tvivl 2004- og 2011-modellerne, da disse to er gåder med en hel del dyre og stressende problemer. Men hvis du passer ordentligt på din Cayenne, og du ikke går efter et fjollet eksemplar med et højt kilometertal, bør du kunne få glæde af selv 2004- og 2011-modellerne.

De bedste Cayenne-modelårgange er de senere modeller fra hver modelgeneration. Det betyder, at de bedste 1. generations Cayenne-modeller er 2009-modellerne og senere, de bedste 2. generations Cayenne-modeller er 2017-modellerne og de bedste 3. generations Cayenne-modeller er de nuværende modeller, 2021/2022-modellerne.

2004 Cayenne-modeller – En af de mest problematiske Porsche-modeller nogensinde

I dag er Porsche kendt for at lave pålidelige og langtidsholdbare modeller, og det ser ud til, at alle verdens førende pålidelighedstabeller og undersøgelser har tendens til at være enige i det. Dette har ikke altid været tilfældet, da Porscher-modellerne fra begyndelsen af 2000’erne er kendt for at være mere problematiske, både på grund af alderdom og fordi Porsche kæmpede på det tidspunkt.

***
Tjek også dette: Den perfekte gave til bilejeren!
***

Det var også dengang, hvor Porsche kom med 1. generation af Porsche Cayenne. Dermed ikke sagt at disse tidlige Porsche Cayenne-modeller er rigtig dårlige, det er mest fordi de er dyre at reparere. De mest almindelige problemer med 2004 Cayenne-modellerne er ned til problemer med kølevæske, problemer med drivlinen og elektriske problemer.

  10 biler, du ikke bør købe nye (køb dem brugt i stedet)

Problemet her er, at de ofte koster op over et par tusinde dollars at reparere, hvilket ikke er noget, du ønsker fra en bil, der koster et par tusinde dollars i første omgang. Det betyder, at der er en ret stor chance for, at en 1. gen Cayenne bliver en forsikringsafskrivning, selv for nogle relativt mindre problemer.

Som sådan er det bedst bare at undgå disse, da det ikke er noget, du ønsker at have med at gøre. En billig Porsche er en illusion, da der ikke findes en billig Porsche, måske i et videospil.

2011 Porsche Cayenne – En endnu mere problematisk Porsche Cayenne-model

Den anden generation af Porsche Cayenne blev introduceret i 2011, og den introducerede en hel del nævneværdige opgraderinger, der omfatter et flottere interiør og udvendigt design, bedre og mere effektive motorer og en generel opgradering af raffinement, teknologi og luksus.

Med så mange opgraderinger fulgte dog også mange potentielle problemer, især med de allerførste modeller af 2. generation, 2011-modellerne. 2011 Cayenne er sandsynligvis den mest tvivlsomme Cayenne, du kan købe, fordi den ofte er plaget af terminale motorproblemer, som Porsche for det meste synes at ignorere.

Der var tilfælde, hvor folk klagede over, at selv eksemplarer med lavt kilometertal endte med døde motorer, for tidlig dæk- og bremseslid og køleproblemer. Den førnævnte motorfejl er det største mulige problem ud af alle Porsche Cayenne-generationer derude, så sørg for at undgå 2011-modellerne.

  Bedste brugte Jaguar du kan købe

Dermed ikke sagt, at alle 1. og 2. generations Cayenne-modeller er dårlige, for det er de ikke. Mange 1., 2. og 3. generations Cayenne-modeller er overlegne, og vi vil opregne dem i næste afsnit.

Bedste Porsche Cayenne-generationer, du bør overveje

Ikke alle Porsche Cayenne-modeller er lige gode, da de senere modeller ud af alle tre generationer synes at være de mindst problematiske af dem alle sammen. De bedste 1. generations Cayenne-modeller er dem efter faceliftet, nærmere bestemt 2009- og 2010-modellerne, fordi de er de mest sorterede fra fabrikken.

Det er mere eller mindre den samme historie med 2. generation af Porsche Cayenne, da post-facelift 2017-modellerne er de bedste at købe. Disse 2017 Porsche Cayenne-modeller fra 2017 er vel nok det søde sted lige nu, da de ikke er lige så dyre som modellerne fra tredje generation, men de er moderne og eftertragtede.

De bedste Porsche Cayenne-modeller i det hele taget er de allernyeste, nemlig modelårene 2021 og 2022, fordi de er de nyeste, mest avancerede og mest spændende modeller, især de helt nye Turbo GT- og hybridmodeller.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en Porsche Cayenne?

Svaret på dette spørgsmål er meget subjektivt, da de fleste mennesker, der har tendens til at købe Cayenne, tiltrækkes af et par forskellige årsager. Den første er, fordi det er en Porsche SUV, der ser godt ud og føles godt, i hvert fald 2. og 3. generation gør det.

Den anden grund er, at de er eftertragtede biler, der ser godt ud, yder godt, er luksuriøse og er fyldt med materialer af høj kvalitet og veludviklede motorer. Alt i alt bør du købe en Cayenne, hvis du vil have den, men kun hvis du er fuldt ud klar over, hvad der skal til for at vedligeholde og eje sådan en bil.

  Er Porsche Boxster en kvindebil?

Er Porsche Cayenne den bedste Porsche luksusbil?

Titlen som den bedste Porsche luksusbil er stærkt omstridt mellem Panamera sedanen og Cayenne. Nogle mener, at Panamera er den bedste, mest fantastiske og mest kæphøje Porsche luksusbil, mens andre mener, at den ser oppustet ud og er temmelig upraktisk.

Cayenne er en mere fornuftig beslutning, da den tilbyder alle SUV-fordelene, samtidig med at den er dynamisk, luksuriøs og meget mere eftertragtet. Som sådan er det sikkert at sige, at Cayenne faktisk er den mest hæftige Porsche luksusbil.

Er Porsche Macan bedre end Porsche Cayenne?

Porsche Macan er Porsche SUV’en på entry-level niveau, som både er mindre og mindre kraftfuld end Cayenne. Cayenne er også en mere eftertragtet og flottere SUV, fordi den er dyrere og tilbydes med flere motorer.

Macan er ganske vist en fin bil, men Cayenne er meget bedre. Den næste generation af Macan kommer dog snart på markedet, og den vil sandsynligvis introducere den næste generation af Porsche-design, så hold øje med den nye Macan, da dette måske endda vil ændre sig med den næste generation af Macan.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z