Har BMW X5 en tredje række?

BMW X5 er en af de største biler i sin klasse. Den er større end Audi Q7, Porsche Cayenne, Volvo XC90 og Range Rover Sport. Audi Q7 og Volvo XC90 har dog tredje række som standard. Men har BMW X5 en tredje række?

Ja, BMW X5 har en tredje række. Tredje række-pakken er dog kun til BMW X5 xDrive40i basismodellen BMW X5 xDrive40i. Andre BMW X5-trimmere har ikke en pakke med tredje række og kan kun have plads til fem personer. Derudover skal interesserede brugere betale nogle ekstra penge for at få pakken med tredje sæde.

Passer tredje række-pakken til alle BMW X5-trimmere?

Nej, pakken med tredje sæde er kun tilgængelig til BMW X5 xDrive40i-trimmen. Det betyder, at andre BMW X5-trimmer, såsom xDrive45e Hybrid og M50i, ikke kan opgraderes til en tredje række. Disse er blot 5-sæders biler ligesom BMW X3. Den pakke med tredje række, der fås til xDrive40i, gør det muligt for køberen at opgradere bilen til en syvsædetype.

Hvilken BMW-sædeplads på tredje række er mest komfortabel – BMW X5 eller BMW X7?

På trods af at BMW X5 og BMW X7 tilbyder tredje sæderække, er tredje sæderække i X7 mere komfortabel og rummelig end tredje sæderække i X5. Det skyldes, at BMW X7 har en mere rummelig kabine end BMW X5. Her er deres dimensioner:

BMW X5-mål:

  • Siddepladskapacitet på fem eller syv passagerer med valgfri tredje række
  • Benplads på forreste/bageste/tredje række: 39.8-inches/37.4-inches/NA
  • Skulderplads foran/bagtil/tredje række: 60-inches/58.1-inches/NA
  • Bagagekapacitet: 33,9 kubikfod eller 72,3 kubikfod med alle bagsæderne foldet ned

BMW X7-mål:

  • Siddepladskapacitet syv passagerer eller seks med kaptajnsstol på anden række
  • Benplads på forreste/bageste/tredje række: 39.8-inches/37.6-inches/NA
  • Skulderplads foran/bagtil/tredje række: 60-inches/58.1-inches/47.9-inches
  • Bagagekapacitet: 12,8 kubikfod bag tredje række, 48,6 kubikfod bag anden række og 90,4 kubikfod med alle bagsæderne foldet ned.
  BMW X5 - Alt, hvad du behøver at vide

Funktioner i BMW X5

Udseende

BMW X5 har et traditionelt SUV-design, der også ser luksuriøst og flot ud. Den har en stor nyregrill, et panoramamånedtag, 19-tommers alufælge med BMW-mærke og flotte adaptive LED-forlygter. Alt i alt ser den stilfuld og attraktiv ud.

***
Tjek også dette: Den perfekte gave til bilejeren!
***

Ydeevne

Porsche Cayenne er måske den bedst præsterende mellemstørrelse luksus-SUV, men BMW X5 er ikke langt fra den. Takket være dens kraftfulde motor, der leverer fremragende effekt. BMW X5 har tre motorvarianter; en 3,0-liters turbo inline-6-gasmotor, en 3,0-liters turbo inline-6 hybridmotor og en 4,4-liters twin-turbo V8-gasmotor.

Basis BMW X5 er ikke særlig kraftfuld, men den er bedre end de fleste biler i sin klasse. BMW X5 M50i er en af de mest effektive biler i klassen, da den yder maksimalt 523 hk og 553 lb-ft drejningsmoment. Derudover har den en topfart på 155 mph og kan accelerere fra 0 til 60 på kun 3,8 sekunder.

Komfort

Som nævnt ovenfor er BMW X5 blandt de mest rummelige biler i sin klasse. Den har en stor kabine med store og komfortable sæder. Desuden har den også et stort lastrum, der kan rumme masser af bagage, hvilket gør den til en af de bedste biler til offroad-kørsel eller udendørs kørsel.

Brændstofeffektivitet

BMW X5 er blandt de mest brændstoføkonomiske biler i deres klasse. Overraskende nok er den også en af de mest brændstofeffektive mellemstore luksus-SUV’er i mellemstørrelse. Denne bil har en EPA-rating på 21 mpg i byen, 26 mpg på motorvejen og en kombineret 23 mpg. Den er mere brændstoføkonomisk end Porsche Cayenne, Audi Q7, Mercedes GLE og Range Rover Sport.

  Hvilken BMW har en V12-motor?

Sikkerhed

BMW X5 er en af de sikreste biler i sin klasse. Den er mere sikker end Porsche Cayenne, Audi Q7 og Volvo XC90. Kun Mercedes-Benz GLE-klassen kan anses for at være mere sikker end X5. Den kan prale af flere topsikkerhedsfunktioner som f.eks. overvågning af blinde vinkler, advarsel om vognbaneafvigelse, adaptivt bremselys, dynamisk fartpilot og meget mere.

Pris

Sammenlignet med de fleste af sine konkurrenter er BMW X5 ret dyr. Ikke desto mindre får køberne en kraftfuld, højtydende, rummelig og sikker mid-size luksus-SUV i mellemstørrelse. BMW X5’s basismodel, xDrive40i, koster omkring 60.300 dollars, mens deres performance-model, M50i, koster omkring 82.600 dollars.

FAQ

Er BMW X5 dyr at vedligeholde?

Ja, BMW X5 er blandt de dyreste midsize luksus-SUV’er at vedligeholde. Det skyldes, at denne bil rapporterer flere problemer end de fleste midsize SUV’er, bortset fra Range Rover Sport. Derudover er BMW-reservedele ret dyre sammenlignet med andre mærker som Mercedes og Audi.

Hvad er høj kilometerstand for BMW X5?

Den høje kilometerstand for BMW X5 er 100.000 til 150.000 miles. Så hvis du overvejer at erhverve en brugt BMW X5, skal du vælge en med 100.000 eller færre kilometer. Når BMW X5 rammer 100.000 miles, begynder bilen at udvikle alvorlige problemer, hvilket kan drive ejeromkostningerne op.

Findes der nogen BMW-model med en standardplads på tredje sæderække?

Ja, BMW X7 leveres med standard sæder på tredje række. Den tredje række i BMW X7 er mere rummelig end tredje række i BMW X5. Desuden skal du i modsætning til BMW X5, hvor du skal betale for pakken med tredje sæderække, ikke betale en ekstra skilling for at få BMW X7 med tredje sæderække.

  BMW VS Cadillacs pålidelighed - hvad er bedst?

Kommer BMW X6 med tredje række?

Desværre kommer BMW X6 ikke med en tredje række. Det skyldes, at den er meget kompakt og ikke kan rumme tredje sæderække på nuværende tidspunkt. Desuden er dens bagsæder ret trange, da den har en skrå taglinje. Hvis du ønsker en mellemstor BMW SUV med 7-sæder, bør du overveje at få BMW X5.

Afsluttende tanker

Nu hvor du ved, at BMW X5 kommer med en mulighed for tredje række-pakke, kan du tilføje den til din bil, så dine børn, deres hunde og venner alle kan transporteres i én bil. Det er dog vigtigt at bemærke, at den tredje-rumspakke, som BMW tilbyder, kun gælder for deres basismodel BMW X5 xDrive40i og ikke for xDrive45e plug-in hybrid eller M50i.

Desuden er pakken med tredje sæde ikke gratis, men koster ekstra. Desuden er den ikke egnet til voksne, da den er ret trang. Alt i alt er det en glimrende idé at have en mulighed for tredje række for folk, der ønsker nogle ekstra sæder til deres hund eller børn.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z