Er Kia Telluride en god bil?

Kia Telluride

Hvis du leder efter de bedste mellemstore SUV’er på markedet, er Kia Telluride en af de bedste biler at overveje. Denne SUV kan prale af flere high-end-funktioner, en rummelig kabine, et stort bagagerum, førsteklasses sikkerhedsfunktioner og en jævn kørsel. Men er Kia Telluride en god bil?

Ja, Kia Telluride er en enestående bil. Den tilbyder stor komfort, selv på tredje sæderække, og den har rigelig benplads. Den er også rummelig og har en enorm trækkapacitet. Den er også sikker, pålidelig og billig at vedligeholde. Ikke desto mindre, hvis du søger en luksuriøs, hurtigere og højtydende bil, er dette ikke bilen for dig.

Historien om Kia Telluride

Kia Telluride er en mellemstor crossover SUV fremstillet af Kia. Denne bil har været i produktion fra 2019 til dato. I modsætning til Kia Sorento kommer Kia Telluride med tredje sæderække. Kia Telluride er opkaldt efter byen Telluride i Colorado. Desuden er det den største Kia-model, der er fremstillet i USA.

Kia Telluride har vundet adskillige toppriser, såsom 2020 World Car of the Year og Motor Trends SUV of the year. Denne bil er udstyret med en 3,8-liters Lambda II GDi V6-motor og har en 8-trins A8LF1-automatgearkasse. Brugeren har mulighed for at vælge enten et forhjulstræk eller et firehjulstræk.

Egenskaber ved Kia Telluride

Udseende

Kia Telluride er måske ikke den flotteste mellemstørrelse SUV i sin klasse, men den er en af de bedste. Hyundai Palisade ser mere tiltalende ud, men Kia Telluride ser mere spektakulær ud end Toyota Highlander. Overordnet set ser den slank ud med masser af moderne funktioner.

Nogle ekstraordinære udvendige funktioner omfatter 18-tommers alufælge, dørhåndtag i krom, fuldt galvaniserede stålpaneler, en flot sort kølergrill med kromindfatning og automatiske halogenforlygter med projektionsstråler, der kører om dagen.

  Kia Stinger - Almindelige problemer & fejl

Interiøret er rummeligt med masser af moderne og avancerede funktioner. Nogle af de fremragende interiørfunktioner omfatter et læderrat, loftsbeklædning i fuld stof, fartpilot, integreret navigationssystem, gulvbelægning med gulvtæppe og indvendig belysning med fade-to-off-lys.

Kia Telluride har en akselafstand på 114,2 tommer, en længde på 196,9 tommer, en bredde på 78,3 tommer og en højde på 68,9 tommer.

Ydeevne

Kia Telluride fås med flere udstyrsvarianter, herunder LX, S, EX, X-Line, SX, X-Pro og SX-Prestige. Bemærk, at alle ovenstående trimmesystemer har en V-6-motor med naturlig indsugning, der yder op til 291 hk og 262 lb-pft moment.

Når det kommer til hastighed og ydeevne, klarer de fleste af dens konkurrenter sig bedre. Desuden føles Kia Telluride ikke særlig lydhør over for gashåndtag ved lavere hastigheder end de fleste af sine rivaler.

Komfort og lastrum

Med hensyn til komfort er Kia Telluride den bedste i sin klasse. Den kommer med en siddepladskapacitet på otte personer, og det er den største i klassen. I modsætning til andre SUV’er med syv eller otte sæder er Kia Telluride meget komfortabel, og selv voksne kan sidde på tredje række uden store ubehageligheder.

Sikkerhed

Kia Telluride er en ret sikker bil. Den kan prale af adskillige standardfunktioner til førerassistance, herunder advarsel om vognbaneafvigelse, advarsel om kollision fremad, vognbaneassistent, overvågning af blindvinkel, automatisk nødbremsning fremad, advarsel om krydsende trafik bagud, parkeringssensorer bagud og meget mere.

Brændstofeffektivitet

Kia Telluride er ikke en særlig effektiv bil. Det skyldes, at de fleste af dens rivaler er langt mere brændstoføkonomiske. Kia Telluride har en EPA-rating på 20 mpg i byen, 26 mpg på motorvejen, og en kombineret 23 mpg. Tværtimod er dens rivaler som Toyota Highlander meget effektive med en EPA-rating på 36 mpg i byen, 35 mpg på motorvejen og en kombineret 36 mpg.

  Kia Carnival - Almindelige problemer & fejl

Pris

Selv om Kia Telluride har 8 sæder, er det stadig en meget overkommelig bil. Det skyldes, at den ligger i samme prisklasse som de fleste af dens konkurrenter, men den tilbyder så meget mere. Grundprisen for 2023 Kia Telluride er 37025 dollars, mens den for Hyundai Palisade er 36.545 dollars, og 2023 Toyota Highlander går for 37.755 dollars.

FAQ

Er det værd at købe Kia Telluride?

Ja, Kia Telluride er værd at købe, da den tilbyder mere værdi end sin faktiske pris. Denne bil er meget praktisk, pålidelig, effektiv, komfortabel og overkommelig. Den har også en exceptionel trækkapacitet, hvilket gør den ideel til at trække ting som fritidskøretøjer og både.

Hvis du imidlertid ønsker en luksuriøs, slank og meget effektiv SUV med højteknologiske funktioner, er Kia Telluride ikke den bedst egnede for dig.

Hvad er de almindelige problemer med Kia Telluride?

Kia Telluride er utvivlsomt en af de bedste SUV’er på markedet. Det betyder dog ikke, at den ikke kommer med problemer. Nogle af de almindelige problemer med Kia Telluride er en svag forrude, problemer med forlygterne, problemer med transmissionen, elektriske problemer, koldstart af motoren piver, LD-displayet går ud, og problemer med vindstøj og lyd.

Hvor hurtig er Kia Telluride?

Kia Telluride er udstyret med en 3,8-liters V6-motor, der yder op til 291 hk og et drejningsmoment på 262 lb-ft. SX AWD er den bedst ydende udstyrsudgave og har en topfart på 141 mph, og den kan accelerere fra 0 til 60 mph på 7,1 sekunder.

  Kia Sorento Pålidelighed

Det er meget hurtigere end Toyota Highlander med en topfart på 118 mph, men en smule langsommere end Hyundai Palisade med en topfart på 145 mph.

Hvilken bil er bedst – Kia Telluride, Hyundai Palisade eller Toyota Highlander?

Alle disse biler er enestående på hver deres måde. Hvis du ønsker effektivitet, er Toyota Highlander det bedste valg. Hvis du derimod ønsker ydeevne og kraft, er Hyundai Palisade lidt bedre end Kia Telluride. Men hvis du ønsker komfort og enestående trækkapacitet, er Kia Telluride det bedste valg.

Resumé

Kia Telluride er en af de fineste mellemstore SUV’er på markedet. Den er også komfortabel, rummelig, praktisk, sjov at køre, sikker og overkommelig. Ikke desto mindre kommer den også med et par problemer, som interesserede købere bør kende til. Uanset hvad vil Kia Telluride med den rette pleje og vedligeholdelse holde i meget lang tid.

Så Kia Telluride er en god bil til en familie. Med otte siddepladser og rigeligt med lastrum er denne bil også ideel til lange rejser og picnics. Den kan også bruges til at trække både og fritidskøretøjer.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z