Er Jeep Renegade en god bil?

Jeep Renegade

Jeep Renegade er ikke kun den mindste og mest prisvenlige Jeep SUV, men det er også den nyeste model i Jeeps SUV-serie. Men er Jeep Renegade en god bil?

Det afhænger af, hvad du leder efter. Hvis du ønsker en prisbillig, praktisk og alsidig subkompakt SUV, er dette en god mulighed. Men hvis du ønsker en mere pålidelig, kraftfuld, rummelig og hurtigere SUV, så er Jeep Renegade ikke en af disse biler.

Alt i alt giver Jeep Renegade værdi for pengene, fordi den er praktisk, stilfuld, robust og billigere at vedligeholde end de fleste af sine konkurrenter. Oven i købet er denne lille Jeep adræt, effektiv og kommer med masser af sikkerhedsfunktioner. Ikke desto mindre er den ret kompakt med et glansløst interiør.

Historien om Jeep Renegade

Jeep Renegade er en subkompakt crossover-SUV fremstillet af FCA United States. Bilen blev afsløret på biludstillingen i Genève i 2014, og produktionen startede sent samme år. I øjeblikket har de produceret op til 8 modelår, som klarer sig godt på markedet.

Desuden er Renegade den entry-level og mindste SUV fra Jeep-mærket. Den er efterfulgt af Jeep Compass, som var den mindste Jeep. Desuden leveres dette køretøj som standard med forhjulstræk, men det har også et valgfrit firehjulstræk.

Funktioner af Jeep Renegade

Udseende

Jeep Renegade er en af de flotteste biler i sin klasse. Ja, denne bil er måske nok billig og lille, men den har stadig de ydre træk, der kendetegner en Jeep, f.eks. Jeep Renegade’s kølergrill. Nogle af de ydre funktioner, der får den til at skille sig ud, er 16-tommers stålfælge i sort stil, kørelys om dagen, automatiske forlygter, justerbare spejle, soltag og meget mere.

  2022 Mercedes G Wagon vs Jeep Wrangler

I modsætning til det ydre er det indre mangelfuldt og kompakt. Denne bil kan rumme op til fem personer, men den vil ikke være særlig komfortabel. Oven i det er det overordnede interiør ikke så avanceret som de fleste af konkurrenterne. Bortset fra det består interiøret af en masse soft-touch-plast.

Jeep Renegade kommer med en akselafstand på 101,2 tommer, en længde på 166,6 tommer, en bredde på 74,2 tommer og en højde på 66,5 tommer.

Ydeevne

Du må ikke forveksle Jeep Renegades lille størrelse med dårlige præstationer. Selv om denne bil er lille, yder Jeep Renegade stadig usædvanligt godt. Bemærk, at ydeevnen varierer med den Renegade-trim, du vælger. Den Renegade-model med de bedste præstationer er Trailhawk-modellen, mens Sport-trimmen er den med de mindste præstationer.

Tidligere var standard- og lavere Jeep Renegade-trimmerne udstyret med 2,4-liters 4-cylindrede motorer med en maksimal ydelse på 180 hk og et drejningsmoment på 175 lb-ft. Denne motor blev dog droppet til fordel for den 1,3-liters turboladede inline-4-motor med turbolader, der yder maksimalt 177 hk og 210 lb-ft drejningsmoment.

Komfort og lastrum

Dette er et område, hvor Jeep Renegade mangler. På trods af at bilen er praktisk, har denne SUV lille benplads, hvilket ikke kun er et problem for større personer, men også for de gennemsnitlige. Derudover har den et lille lastrum, hvilket gør den uegnet til folk, der normalt har meget bagage med sig.

Brændstofeffektivitet

Da Jeep Renegade er en subkompakt SUV, bruger den ikke meget brændstof. Denne bil er en af de mest brændstoføkonomiske Jeep-modeller på markedet. Den kommer med en EPA-rating på 24 mpg i byen, 32 mpg på motorvejen og 27 mpg kombineret. Så du sparer på brændstof og reducerer forureningen af miljøet.

  Er Jeep Compass en god bil?

Pris

Som tidligere nævnt er Jeep Renegade den billigste Jeep-model på markedet. Priserne varierer dog fra den ene trim til den anden. Den billigste trim starter ved omkring 25.700 dollars, mens de højere fælge koster over 30.000 dollars. Indgangstrimmerne er Sport, Latitude og Altitude, mens de højere trimmer er Tailhawk og Limited.

FAQ

Hvad er det høje kilometertal for Jeep Renegade?

De fleste Jeep Renegade-modeller begynder at få alvorlige problemer efter at have nået over 150.000 miles. Så hvis du er på markedet for en brugt Jeep Renegade, bør du forsøge at undgå en brugt Jeep Renegade med over 150.000 miles. Det kan tvinge dig til at tilbringe mere tid i garagen, end du havde regnet med.

Hvad er det mest pålidelige Jeep Renegade-modelår?

Titlen for det mest pålidelige Jeep Renegade-modelår går til 2017 Jeep Renegade. På trods af at det er den mest pålidelige Renegade på markedet, er den også plaget af motorstop og overdrevent olieforbrug. Udover 2017 Jeep Renegade er modelårene 2020 og 2021 også pålidelige.

Hvad er nogle af de almindelige problemer med Jeep Renegade?

Hvis du er på markedet for en Jeep Renegade, er det vigtigt at kende nogle af de problemer, som du vil stå over for, når du har besluttet dig for at erhverve denne bil. Almindelige Jeep Renegade-problemer er transmissionsproblemer, elektriske problemer, check engine light tændes, motorproblemer, overdrevent olieforbrug, uregelmæssige køretøjsafbrydelser og meget mere.

  Jeep Gladiator - Almindelige problemer & fejl

Hvor hurtig er Jeep Renegade?

Jeep Renegade er hverken en hurtig eller en langsom bil. Det skyldes, at den kan accelerere fra 0 til 60 mph på kun 9,0 sekunder. Desuden har den en topfart på 123 mph, hvilket er anstændigt, men hverken godt eller skidt sammenlignet med andre subkompakte SUV’er på markedet.

Holder Jeep Renegade sin værdi?

Nej, Jeep Renegade er en af de Jeep-modeller, der har den dårligste gensalgsværdi. Det skyldes, at denne bil afskriver 48 % efter 5 år, hvilket er meget lavt. Så hvis du har købt en ny Jeep Renegade til 30.000 dollars, skal du sælge den videre til omkring 15.600 dollars.

Konklusion

Hvis du leder efter en kompakt, praktisk, effektiv og robust subkompakt SUV, er Jeep Renegade et godt valg at prøve. Denne Jeep SUV på entry-level niveau kommer dog også med flere problemer såsom et kompakt interiør, ringere interiør, overdrevent brændstofforbrug og mange andre.

Selv om Jeep Renegade er billig i vedligeholdelse, er den stadig upålidelig. Desuden har den et lille lastrum, hvilket kan begrænse antallet af bagage eller ting, du kan medbringe. Generelt får du værdi for det, du betaler for.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z