Er BMW M4 en god bil?

Er BMW M4 en god bil?

BMW M4 er en højtydende sportscoupé med mange fremragende funktioner. Den har en kraftfuld motor, et adræt design, avancerede funktioner og et komfortabelt interiør. Men er BMW M4 en god bil?

Som de fleste sportsvogne tiltrækker BMW M4 en høj startpris. Den er også dyr at vedligeholde, hvilket kan være uattraktivt for nogle mennesker. Oven i det kommer den med flere problemer, som ejerne skal være klar til at håndtere. Ikke desto mindre er bilen slank med en jævn kørsel og nem håndtering. Den er også luksuriøs og avanceret.

Historien om BMW M4

BMW M4 er den højtydende variant af BMW 4-serien. Denne model har været i produktion fra 2014 til dato. Før BMW adskilte BMW 3-serie coupé og cabriolet til 4-serien, var M4 en del af 3-serien.

Da BMW konverterede 3-serie coupé og cabriolet til 4-serien, foretog man flere opgraderinger, herunder motor, affjedring, bremser, udstødningssystem og vægtreduktion. Desuden kører M4 på enten baghjulstræk eller firehjulstræk.

Derudover drives den af en 3,0-liters S55 twin-turbo-inline-6-motor med S55 twin-turbo-inline-6-motor med mulighed for en 6-trins manuel ZF-gearkasse med 6 gear eller en 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse med 7 gear.

Funktioner af BMW M4

Udseende

BMW M4 er veldesignet, men kvalificerer sig ikke til det bedste udseende i sin klasse. Konkurrenter som Audi RS5 ser bedre ud end M4. Ikke desto mindre kommer bilen med masser af tiltalende udvendige og indvendige funktioner, der vil efterlade tilskuerne forvirrede og ønske mere.

Nogle af de bemærkelsesværdige BMW M4-funktioner er de 18- eller 19-tommer M-Double spoke orbit grey-fælge med dobbelte eger. Den har også en Shadowline-udvendig beklædning, en unik og dejlig nyregittergrill og aerodynamisk optimerede sidespejle. Interiørmæssigt har den læderindtræk og masser af kulfiber-dimser, for blot at nævne et par stykker.

  Nye dæk & hjulskifte BMW x5m pris

Ydeevne

BMW M4 leveres med fire trimmuligheder; coupe, competition coupe, competition cabriolet og CSL. CSL er den mest kraftfulde og dyreste trim. CSL-trimmen producerer maksimalt 543 hk og et drejningsmoment på 479 lb-ft. Den leverer også en maksimal hastighed på 191 mph, og den kan accelerere fra 0 til 60 på kun 3,6 sekunder.

Derudover er BMW M4 let at håndtere og giver en kraftfuld, men blød kørsel.

Komfort og lastrum

BMW M4 er måske nok en sportscoupé, men den tilbyder også komfort til passagererne. Takket være det rummelige bagsæde. Ikke desto mindre er forsædet ikke så rummeligt, men stadig fint. Et af de fremragende træk ved M4’s interiør er de valgfrie, superfede kulfiberforsæder i kulfiber, som fås som ekstraudstyr.

Bagagerummet eller bagagerummet er godt, men ikke ideelt for folk, der har til hensigt at have meget bagage eller kufferter med om bord. Den har et samlet rumfang på 14,4 kubikfod.

Sikkerhed

BMW sætter en ære i at skabe nogle af de sikreste biler på markedet. BMW M4 er ikke en undtagelse, da den er fyldt med nogle af de mest avancerede sikkerhedsfunktioner i sin klasse. Nogle af de sikkerhedsfunktioner, der er inkluderet i denne bil, er standard vognbaneadvarsel, overvågning af blinde vinkler, adaptiv fartpilot, lane-keeping assist og rear cross-traffic alert.

Brændstofeffektivitet

Som forventet er BMW M4 også en brændstofsluger, da de fleste BMW’er og luksusbiler generelt bruger meget brændstof på grund af de sofistikerede og avancerede funktioner, de har. M4 har en EPA-rating på 16 mpg i byen, 23 mpg på motorvejen og en kombineret 18 mpg. Dette er ret mindre effektivt end de fleste af dens rivaler.

  Serviceeftersyn BMW 330i til bedste pris

Pris

BMW M4 sports coupé er ikke en billig bil. 2023 BMW M4 har en grundpris på omkring 74.000 dollars. Når du sammenligner dette med dens nærmeste konkurrent, Audi RS5, vil du opdage, at Audi’en er ret dyr, men andre rivaler som Cadillac CT4-V Blackwing er ret billigere. Alt i alt er det en fin pris at starte med.

FAQ

Er det værd at købe BMW M4?

BMW M4 er værd at investere i, hvis du ønsker en elegant, luksuriøs, højtydende og komfortabel sportscoupé. På den anden side bør du holde dig fra denne kørsel, hvis du ønsker en pålidelig, effektiv og vedligeholdelsesfattig sportsvogn. Den har også en høj startpris, som ligger langt over de fleste af dens konkurrenter.

Hvad er de almindelige problemer med BMW M4?

Inden du investerer i BMW M4-modellen, bør du finde ud af nogle af de almindelige problemer, som du vil støde på under ejerskabet. Almindelige problemer med BMW M4 er utætheder i ventildæksler og ventildæksletpakninger, utætheder i oliepandepakninger, problemer med krumnav, problemer med bremserne, termostatfejl og meget mere.

Hvor hurtig er en BMW M4?

BMW M4 er en af de hurtigste sportsvogne på markedet. Takket være den kraftfulde 3,0-liters inline-6-motor, der yder op til 543 hk og 479 lb-ft drejningsmoment. Den har også en topfart på 191 mph, og den kan accelerere fra 0 til 60 mph på 3,6 sekunder.

Holder BMW M4 sin værdi?

De fleste BMW-modeller har en høj afskrivningsgrad, hvilket gør dem billige på videresalgsmarkedet. BMW M4 holder dog sin værdi bedre end de fleste BMW’er, da dens 5-årige afskrivningsprocent er på 46 %. Så hvis du køber en ny BMW M4 i dag til ca. 87.000 USD, vil den blive afskrevet op til ca. 51.000 USD.

  Bedste gamle BMW at købe?

Selv om denne afskrivningsprocent er bedre end de fleste BMW’er, taber BMW M4 stadig meget i værdi i forhold til markedsgennemsnittet.

Hvor længe holder en BMW M4?

Hvis du passer godt på din BMW M4 ved at overholde BMW’s anbefalede planlagte vedligeholdelsesservice, vil din BMW nå over 200.000 miles eller endnu mere. Udstyret med S55-motoren er BMW M4 en af de mest pålidelige BMW-modeller på markedet. Du kan endda nå over 250.000 miles med korrekt vedligeholdelse og gode kørevaner.

Konklusion

BMW M4 er en god bil for dem, der ønsker en flot, luksuriøs, sofistikeret, komfortabel, kraftfuld og hurtig sports coupé. Men hvis du er på udkig efter en pålidelig, brændstoføkonomisk, vedligeholdelsesvenlig og økonomisk overkommelig sportsvogn, er dette ikke turen for dig.

Som de fleste sports coupéer er denne bil ret dyr at anskaffe og dyr at vedligeholde. Desuden har den et par problemer, som interesserede købere bør gøre sig bekendt med. Bortset fra det er det en dejlig bil at køre i med fremragende køreegenskaber og komfortable bagsæder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z