BMW X5 VS BMW X6 – Hvilken er bedst?

Når du søger efter de bedste mellemstore luksus-SUV’er på markedet, er der stor sandsynlighed for, at du støder på BMW X5 og X6. Begge disse biler er velbyggede, luksuriøse og med førsteklasses funktioner. På trods af at de har mange ligheder, adskiller disse biler sig meget fra hinanden. Men hvilken bil er bedst?

Hvis du er på udkig efter stil og ydeevne, er BMW X6 den bedre bil. Men hvis du ønsker praktiske egenskaber, kraft og sikkerhed, er BMW X5 den ideelle bil. Disse biler deler den samme platform, men varierer i design og brug. Derfor er det vigtigt at finde ud af, hvilken bil der passer bedst til dine behov og dit budget.

Hvilken bil er bedst – BMW X5 eller BMW X6?

Udseende

Hvis du er vild med det traditionelle kasse-design af en SUV, vil du kunne lide BMW X5. Men hvis du ønsker et mere stilfuldt og sporty look, er BMW X6 den bedste bil at overveje. Alt i alt ser begge SUV’er spektakulære ud, og de vil få opmærksomheden fra tilskuerne, når de cruiser ned ad gaden.

Desuden har begge biler et luksuriøst og avanceret interiør, selv om interiøret i BMW X6 er lidt mere eksklusivt end i BMW X5. Desuden har begge biler pakker, som du kan tilføje for at gøre dem endnu bedre.

Ydeevne

Da disse biler deler den samme platform, yder de på samme måde. De har lignende motorer, affjedringsdele og sikkerhedsteknikker. Uanset dette adskiller BMW X5 og X6 sig i et vist omfang i ydeevne. For eksempel klarer BMW X5 sig fremragende i terræn, mens X6 ikke er god til terrænkørsel.

***
Tjek også dette: Den perfekte gave til bilejeren!
***
  BMW X5 M Pålidelighed

Begge biler har sDrive40i, xDrive40i og M50i varianter. Disse biler leverer de samme hestekræfter, drejningsmoment og topfart. Så det er et spørgsmål om smag og præferencer, mens man vælger den ene frem for den anden. Bemærk, at BMW X6-varianter er ret luksuriøse end BMW X6-trimmere. Derfor er de lidt dyrere, selv om de er mindre.

Komfort og last

Begge biler er rummelige og praktiske. X5 er dog mere praktisk end X6, da den er noget mere rummelig. X5’s udvendige design gør, at den har mere plads i kabinen end X6’s udvendige design. Den skrånende bagtaglinje på X6 tager noget plads op, hvilket gør, at den har mindre hovedhøjde end BMW X5.

BMW X5 har en akselafstand på 117,1 tommer, en længde på 194,3 tommer, en bredde på 78,9 tommer og en højde på 68,7 tommer. X6 har også en akselafstand på 117,1 tommer, en længde på 194,8 tommer, en bredde på 78,9 tommer og en højde på 66,3 tommer. Så X5 er altså noget større end X6.

Ud over at X5 er større end X6, kan den også rumme op til syv passagerer, mens X6 kun har plads til fem passagerer.

Pris

Da BMW X6 er rimelig mere avanceret end BMW X6, er den lidt dyrere. Basis BMW X5 sDrive40i koster 60.600 dollars, mens basis BMW X6 sDrive40i koster 67.300 dollars.

FAQ

Hvilken bil er mest pålidelig – BMW X5 eller X6?

Selvfølgelig er det BMW X6. BMW X6 er rangeret lidt over gennemsnittet, når det kommer til pålidelighed. På den anden side er BMW X5 rangeret lidt under gennemsnittet. X5 er mindre pålidelig, da flere brugere har rapporteret en masse problemer end nogen anden BMW-model.

  Hvilken BMW har en v8-motor

Hvilken bil er hurtigere – BMW X5 eller X6?

Det afhænger af den variant, som du ønsker. Overraskende nok leverer performance-trimmerne af BMW X5 (M50i) og BMW X6 (M50i) den samme topfart. Disse biler yder op til 523 hk og 553 lb-ft drejningsmoment. De kan accelerere fra 0 til 60 på 3,8 sekunder og har en topfart på op til 155 mph.

Men når det kommer til den samlede ydeevne, har BMW X6 en lille fordel på grund af sin samlede vægt. X6 er ganske lettere end X5, da den har 4.784 pund, mens X5 har 4.824 pund. Bemærk, at dette er deres egenvægt.

Hvilken bil er dyrere at vedligeholde – BMW X6 eller BMW X5?

BMW X5 er dyrere at vedligeholde end BMW X6. Generelt er BMW’er dyrere at vedligeholde. Ikke desto mindre er BMW X5 den mindst pålidelige BMW-model. Så forvent, at den vil rapportere flere problemer og kræve mere opmærksomhed end BMW X6. Det betyder også flere besøg hos mekanikeren, hvilket medfører flere omkostninger.

Har BMW X5 og X6 de samme problemer?

Ja og nej. Selv om BMW X5 og X6 deler den samme platform, har de ikke de samme fælles problemer. Ikke desto mindre er der nogle problemer, som begge disse biler deler, såsom overophedning af motoren, olielækage, slid på dørhåndtagene, tab af bremsekraft og defekt elektronik.

Nogle problemer kan dog kun findes på hver model. BMW X5 oplever f.eks. problemer med transmissionen, knirkende støj, klonklyde og ekstrem vindstøj. BMW X6 oplever derimod problemer som f.eks. raslende døre, problemer med dieselmotor, løs bagklapspoiler og motorfejl.

  Billigste måde at udskifte en BMW-nøgle på?

Hvilken bil er mere brændstoføkonomisk – BMW X5 eller X6?

Forbløffende nok er BMW SUV’er nogle af de mest brændstoføkonomiske luksus-SUV’er på markedet. BMW X5 har en EPA-rating på 21 mpg i byen, 26 mpg på motorvejen og 23 mpg kombineret. Omvendt har BMW X6 en EPA-rating på 21 mpg i byen, 25 mpg på motorvejen og en kombineret 23 mpg.

Med denne sammenligning er BMW X5 en smule mere brændstoføkonomisk end BMW X6. Den bruger altså lidt mindre brændstof.

Resumé

BMW X5 og BMW X6 er to fremragende mellemstørrelse SUV’er. BMW X5 er dog mere praktisk og mere sikker at køre i end BMW X6, mens BMW X6 er ideel til ekstraordinære præstationer og stil. Når det kommer til den oprindelige pris, er BMW X6 lidt dyrere, mens BMW X5 er dyrere at vedligeholde.

Så hvis du ønsker en sporty kørsel til weekender eller skovture, er BMW X6 den bedste bil. Men hvis du vil have en rummelig og kraftfuld bil, der også kan køres i terræn, er BMW X5 det bedste valg.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z