Audi S6 – Almindelige problemer & fejl

Audi S6 - Almindelige problemer & fejl

Audi S6 er den luksuriøse A6-model på indgangsniveau, der har til formål at afbalancere komfort, luksus og raffinement med sportlighed, dynamisk kørsel og større motorer. Med subtile stylingopgraderinger skriger S6 ikke præstationsbil i modsætning til RS6, som er meget mere aggressiv både i sin kørestil og i sin ydre appel.

Når det kommer til pålidelighed, er det svært at sige, om S6 er en pålidelig bil eller ej, da mange faktorer bidrager til, hvor pålidelig en bil er generelt. Vi kan med sikkerhed sige, at vedligeholdelse og kilometertal spiller en stor rolle i forhold til at gøre en bil pålidelig på lang sigt. Så meget, at det sandsynligvis er de to vigtigste aspekter, når det gælder om at bestemme den samlede pålidelighed af en bil.

De mest almindelige Audi S6-problemer er forbundet med affjedring, overophedning, transmission, olielækager/forbrug og forskellige elektriske komponenter i bilen. De fleste af disse kan forebygges gennem vedligeholdelse, mens andre, såsom lækager og problemer med affjedring, for det meste skyldes, hvor gammel bilen er.

Alt i alt kan S6 være en pålidelig bil, hvis du behandler den godt nok. Hvis du undlader at foretage al den nødvendige vedligeholdelse, når der er behov for det, vil bilen begynde at fungere dårligt. Hvis du stadig undlader at løse disse problemer, vil dine reparationsregninger sandsynligvis vokse eksponentielt.

Audi S6 – Problemer med affjedring

Ifølge mange onlinekilder, der har specialiseret sig i at undersøge, hvor pålidelige biler er, ser det ud til, at affjedringssystemet på S6 er en af de største klager i flere lande. Ophængsbøsninger synes også at være den største klage, fordi de forringes med alderen og begynder at udsende høje lyde som f.eks. knirkning eller slibning, især når man kører over vejbølger.

***
Tjek også dette: Den perfekte gave til bilejeren!
***
  Audi RS e-Tron GT - Almindelige problemer & fejl

CV-støvler og -led synes også at være et problem, fordi støvlerne er kendt for at gå i stykker efter et stykke tid. Audi-specialister anbefaler, at du inspicerer både dine CV-støvler og -led, når du servicerer bilen, så du kan fange problemet, før det begynder at udgøre en trussel mod din bils generelle helbred.

Audi S6 – Problemer med overophedning

Audi S6 bygger bro mellem den vanvittige RS6 600 hk supersportskombi med 600 hk og den mere almindelige A6. Det betyder, at S6 får forskellige opgraderinger for at køle alle de komponenter ned, der har tendens til at varme op efter et stykke tid. Det mest almindelige problem i forbindelse med overophedning er en defekt termostat, som skal udskiftes.

Bremserne er også kendt for at koge, hvis du træder hårdt nok på S6’eren, fordi bremserne ikke er designet til at modstå misbrug, især på noget som en racerbane. Vandpumpen kan nogle gange give problemer, fordi vandpumpeproblemer er relativt almindelige på mange VAG-produkter.

Audi S6 – Problemer med gearkassen

Audi S6 leveres med enten en Tiptronic-momentomformerautomat til ældre S6-modeller eller en mere moderne Audi S-Tronic-enhed med dobbeltkobling. Ældre transmissioner er kendt for at lække transmissionsbrændstof gennem udgangsakselforseglinger, hvilket kan medføre alvorlige transmissionsskader.

Nyere S-Tronic-transmissioner synes at være meget mere pålidelige, men kan til tider føles meget urolige og tøvende. Der har endda været en gruppesag mod Audi i USA på grund af DSG-problemer, hvor mange Audi-biler, herunder S6, havde problemer med rystelser og voldsomme rystelser under gearskift.

Audi S6 – Olielækager/olieforbrug

Det kommer ikke som nogen overraskelse, at europæiske luksusbiler har en tendens til at forbrænde mere olie end de fleste biler. Det skyldes, at de ofte bruger større, kraftigere motorer, som simpelthen har brug for mere saft end mindre motorer. Problemet her kan dog også skyldes en lækage, hvilket desværre er almindeligt forekommende blandt mange nyere og ældre S6-modeller.

  2022 Mercedes AMG EQS vs Tesla vs Audi

Pakninger og tætninger forringes med tiden, især hvis de konstant udsættes for varme motorkomponenter. Sørg for at trykprøve hele systemet for at se, om der er nogen utætheder, og hav altid en kvart eller to liter olie i bagagerummet, så du kan fylde op, når det er nødvendigt.

Audi S6 – Elektriske problemer

Audi S6 er en kompleks luksusbil, der er udstyret med alle former for elektriske vidundere og funktioner, som gør din hverdag både lettere og mere sikker. Mange af disse er dog tilbøjelige til at gå i stykker efter et stykke tid, fordi de er sarte og på grund af en alvorlig mangel på vedligeholdelse. Start/stop-systemet er en kendt klagepunkt med mange Audi-biler, herunder S6.

Desuden er infotainmentsystemet også nogle gange tilbøjeligt til at buggy out og glitching. Bluetooth-forbindelse kan være langsom, mens visse funktioner som f.eks. bakkameraet kan være langsomme til at reagere eller nogle gange slet ikke reagere overhovedet.

FAQ-afsnit

Er Audi S6 en god familiebil?

Audi S6 er en af Audi’s bedste familiebiler, som man kan få for penge. Grunden til det er enkel, S6 tilbyder masser af plads til alle passagerer, og bagagerummet er lige så stort. Den er støjsvag, komfortabel, luksuriøs og sikker, og derfor er den en god familiebil.

Den bedste A6-variant, når det kommer til familiebrug, er uden tvivl Avant-kombiudgaven, som er den, du bør få, hvis du vil transportere din familie på den sikreste og mest komfortable måde muligt. S6 får også masser af familievenlige funktioner, som helt sikkert vil tilfredsstille alle passagerer.

  Bedste bremseklodser til audi a6

Hvor længe kan Audi S6 holde?

Audi S6 kan sagtens holde et par hundrede tusinde kilometer uden at have brug for større eftersyn, hvis du passer ordentligt på den. Mange ejere online er stolte af at sige, at de ejer S6-modeller med mere end 300.000 miles på uret, hvilket bestemt er meget.

Vi kan ikke sige med sikkerhed, hvor længe de nyeste S6-modeller kan holde, men i betragtning af at biler støt og roligt bliver mere og mere pålidelige, vil den sandsynligvis holde lige så længe eller endnu længere.

Hvor hurtig er Audi S6?

Audi hævder, at S6 kan nå 60 mph fra stilstand på ca. 4,4 sekunder, men mange journalister har testet S6 til at nå 60 mph på blot 4 sekunder. S6 får en 444 hk stærk V6-motor, der kan nå en begrænset topfart på 155 mph.

S6 kan også klare en stående kvart-mile på omkring 12-12,5 sekunder, hvilket er et rigtig godt tal for en firedørs luksusfamiliebil med fire døre.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z