BMW 520d – Almindelige problemer & fejl

BMW 520d Problemer

BMW 520d kombinerer luksus med klassisk stil og enestående ydeevne. Den kommer dog også med nogle almindelige problemer, som interesserede købere bør kende til, før de investerer i den. Så hvad er de almindelige problemer med BMW 520d?

Nogle af de almindelige problemer, som BMW 520d står over for, er overophedning af motoren, problemer med timingkæden, problemer med vandlækager, defekt brændstofpumpe, fejl i kølesystemet, fejl i bagrudeviskeren, fejl i kølesystemet og problemer med klimaanlægget.

Så før du investerer i BMW 520d, bør du være klar til at håndtere de fleste af disse problemer. Desuden oplever du måske ikke alle disse problemer, da de fleste af dem forekommer på udvalgte BMW 520d-modelårgange.

Hvad er de almindelige problemer med BMW 520d?

Timing chain problem

Et af de almindelige problemer, som BMW 520d-ejere bør være klar til at stå over for, er problemet med timingkæden. Føringerne kan blive slidt, og kæden kan strække sig. Hvis dette sker, kan du høre en raslende lyd, og motoren kan have fejltænding. Du bliver nødt til at udskifte timingkæden, hvilket er ret dyrt.

Overophedning af motoren

Den firecylindrede motor, der er monteret på BMW 520d, står over for en masse problemer. Et almindeligt problem med motoren er overophedning. Dette opstår normalt på grund af en dårlig termostat. Start altid med at tjekke termostaten, når din motor overopheder. Du bliver nødt til at udskifte den.

Støj fra rattet

Et andet almindeligt problem, som brugere af BMW 520d sandsynligvis vil stå over for, er ratstøj fra rattet. Dette sker normalt, når du drejer rattet fra fuld lås den ene sagde til den anden ved lave hastigheder. Dette skyldes normalt manglende smøring. Så sørg for at smøre tandstangen for at afværge sådanne lyde.

  Bedste BMW til en bilferie

Fejl i bagrudeviskeren

BMW 520d leveres med en sedan og touring karrosseriform. Selv om begge disse biler er fremragende, har touring-varianten et problem med bagrudeviskeren. Spindlen på bagruden bliver defekt, hvilket gør, at bagrudeviskerne ikke virker. Hvis det er tilfældet, er du nødt til at udskifte spindlen.

Problemer med vandlækage

Hvis du opdager, at der løber vand ud i dit bagagerum, er det et tegn på, at reservehjulsbrønden har et problem. Hvis der ikke gøres noget ved det, kan der trænge vand ind i det elektroniske kontrolmodul og beskadige det. Desuden kan bagagerumstætningerne være ødelagte og skal også udskiftes. Identificer problemet, og red din bil fra yderligere skader.

Fejl i kølesystemet

Som tidligere nævnt kan en dårlig termostat påvirke, hvordan bilens motor fungerer. Ud over det kan en dårlig vandpumpe også påvirke motorens ydeevne. Hvis din motor begynder at blive overophedet, skal du kontrollere termostaten og vandpumpen. Hvis en af delene er beskadiget eller defekt, skal du udskifte den med en ny.

Problemer med klimaanlæg

Et andet irriterende problem, som BMW 520d-brugere oplever, er problemer med klimaanlægget. Dette skyldes normalt en vekslende blæserhastighed uden aktiv kontrol fra føreren. Som følge heraf har ventilatoren tendens til at ændre sig selv og blæser kun kold luft ud på lavere indstillinger. Tag din bil med til et BMW-servicecenter for at få et tjek.

Defekt eller sprængt turbo

Når din BMW 520d når over 40.000 miles, bør du holde øje med din turbo, da den kan blive defekt eller endda sprænges. Nogle af tegnene på en dårlig turbo omfatter overdreven udstødningsrøg, dårlig acceleration og en kontrollampe for motoren, der tændes. Den vigtigste årsag til en defekt turbo er olieforurening.

  BMW Z4 VS Mercedes SLK - hvilken er bedst?

Defekt brændstofpumpe

Som de fleste BMW-modeller har BMW 520d også problemer med brændstofpumpen. Hvis brændstofpumpen ikke fungerer korrekt, kan motorens ydeevne blive påvirket, og motoren kan endda gå i stå. Hovedårsagen til en defekt brændstofpumpe i BMW 520d er ødelagte ledningsforbindelser, der får stik til at smelte.

FAQ

Er BMW 520d pålidelig?

Nej, BMW 520d er ikke en pålidelig bil. Det skyldes, at de fleste pålidelighedsagenturer som J.D. Power klassificerer den under gennemsnittet, hvilket er ret bekymrende. Denne bil er upålidelig, fordi den går i stykker oftere end gennemsnittet. Desuden er vedligeholdelsesomkostningerne noget højere end hos dens konkurrenter.

Hvad er højt kilometertal for BMW 520d?

BMW 520d er ikke en pålidelig bil. Men hvis du vedligeholder den korrekt, kan denne bil holde i flere år og sætte adskillige kilometer på. I gennemsnit holder de fleste BMW 520d’er op til 150k miles. Men hvis bilen vedligeholdes godt, så kan den slå over 250k miles, hvilket er exceptionelt.

Er BMW 520d dyr at vedligeholde?

BMW 520d er måske nok en velpræsterende bil, men det er ret dyrt at vedligeholde denne bil. Det skyldes, at du vil bruge mere end gennemsnittet af omkostningerne til vedligeholdelse af en normal bil. Desuden er BMW-reservedele og serviceydelser dyre, hvilket øger de samlede omkostninger til reparation og vedligeholdelse.

Har BMW 520d en masse problemer?

Ja, BMW 520d har en masse problemer. De fleste af BMW 520d’s problemer er forbundet med motorproblemer og elektriske problemer. Desuden. BMW 520d rangerer under gennemsnittet, når det kommer til pålidelighed. Derfor skal du forvente at tilbringe mere tid på værkstedet end en gennemsnitlig bil.

  BMW X2 - Alt, hvad du behøver at vide

Hvor ofte skal BMW 520d serviceres?

Hvis du ønsker, at din BMW 520d skal have en længere levetid, skal du følge vedligeholdelsesplanlagt service. Nogle af de vigtige serviceydelser, som du skal udføre, er olie, oliefilter, inspektion af motoren, undersøgelse af bremsesystemet, undersøgelse af udstødningssystemet, skift af luftfilter og udskiftning af tændrør.

Olie og oliefiltre bør skiftes hver 10.000 miles. På den anden side skal motoren, bremsesystemet og udstødningssystemet undersøges hver 60.000 miles. Og endelig bør luftfiltre og tændrør udskiftes hver 60.000 miles.

Konklusion

Efter at have fremhævet nogle af de almindelige problemer med BMW 520d kan du nu slappe af, når du ved, hvad du kan forvente af denne bil. De fleste af disse problemer kan løses af en certificeret BMW-tekniker eller fra et BMW-servicecenter.

På trods af at BMW 520d har flere problemer, er BMW 520d stadig en fremragende luksusbil med førsteklasses funktioner. Det er også en dejlig familiebil og yder exceptionelt godt. Med den rette pleje og vedligeholdelse bør BMW 520d kunne holde til over 250.000 miles.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z